現代手提遊戲機個方向根本錯哂(包括任天堂)

190 回覆
24 Like 580 Dislike
睇到呢句已經知你條傻閪唔撚係打機既
手機+可裝拆手掣+模擬器
完美合乎你要求
市面一早有
你由GBA開始坐監坐到switch先出返黎?
你殺左幾多件坐咁耐
樓主:負評收割者
我資深寶可夢玩家
前排ROG出部大到on99嘅ROG ALLY,,屌你ASUS咁成608g都夠膽自稱「手提」,咁1KG啞鈴都應該叫手提啞鈴

全篇文唯一認同之處
但我想買部攞番公司玩
有2-6個鐘私人時間好難打發
我都等緊

純粹分享吓咁都有負評
不過真係玩足一粒鐘而家啲電仲係紅色
應該有10年冇叉電

仲搵返堆game勁L開心

手提遊戲機大又好細又好有乜所謂
百貨應百客
可能任天堂將來會出部switch micro 又或者大iPad Pro咁大嘅switch XL 冇人會知

早10年有個同事年紀唔細見過佢公司攞部最舊game boy 玩Pokémon
個mon勁細但係玩得勁開心
前一排又見過有90後同事lunch 攞部Switch出嚟玩
見佢玩薩爾達mon大畫面靚真心覺得正
我就一直有儲開任天堂嘢
以前會用30,000円買部全新game boy
但係冇買Switch
唔係因為Mon太大而係年紀大冇咗打機個火

手提機行乜方向其實都唔緊要
最緊要係市場繼續support到廠商繼續出新野
我仲想到老之後睇到有乜新科技新機出
冇咩好懷念依家都做到
只係你唔玩姐
資深傻閪下話
其實switch lite已經好適合,唔重又啱啱好褲袋size,問題係冇OLED版
gvg next plus
連合vs 札多
芒亨
童年回憶真係多到爆
真係資深打機就唔會支持主用touch

最理想嘅情況就係實體掣同touch都要有,nds已經證明左。有啲細緻操作淨係用touch係做唔到,同樣實體掣都做唔到用touch轉視角果種爽快咁流暢。同時存在可以比俾玩家自己㨂一個最好遊戲體驗嘅方法。

你打機係唔係淨係得寶可夢?
Steam deck+ Xreal air用得好爽啵
Capcom已經開始將Bio移落Iphone度
打打粒電鬆左 閂左機 屌佢
粒電真係唔平衡
因為粒電太神
1000 佢個扣0心我玩到唔實 一齊甩埋
有邊隻係俾錢買?
0正評樓主雄武
咩觀察 脈絡 呈現 咩形態 氣氛….
成個財演咁亂鳩咁一大堆一堆懶型既字
都唔撚知你噏乜鳩
複雜=懶型,以你嘅級數只做到呢種程度嘅理解
白卡cup數
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞