現代手提遊戲機個方向根本錯哂(包括任天堂)

190 回覆
24 Like 580 Dislike
教任天堂做生意?
純手提機市場根本已經比手機game 玩殘
任記玩呢啲hybrid 巨獸先食正傳統少少既gamer 加埋家庭市場
1. 啲掣冇手感
2. 大人手掌太大,會覺得好唔舒服
樓豬成個毒醒撚咁

NS嘅成績根本完美推翻樓豬嘅理論
見過有假索粉問索尼點解唔做高清掌機煮死老任
唔知佢地個時空PSV係咪冇炒車
銷量唔代表Switch作為一部手提遊戲機係正確嘅形態
只係代表多人願意畀錢,背後可以好多因素去干擾個結果
買lite咪可以出街玩
採集完先真係打得
次次出新mh 玩一排就要換粒蘑菇制
點解一個產品正唔正確,竟然唔係由市場表現決定,而係由獨醒既你去決定
有時出街又真係覺得switch Oled 都重
但係Oled真係好靚Mon
下一代冇可能改細 已經好薄
銷量唔可以代表但你把口可以
明白哂
仲有出街食食下飯口多講句挑winning, 跟住就一人一部拎哂出黎踢完波就開場gundam PVP , 仲記得自己鍾意用型號1000既厚機 買幾次都係銀色
你似乎唔太適合用討論區
果陣仲人人一舊黑色4方形既尿袋,仲有副廠電好容易微脹,kick住機身要用眼神螺絲批換電
其實nds係第三化掌機喇,記得細個玩過部世嘉既黑色厚身掌機玩超音鼠,同依家Steam desk好似
同埋市場決定一切,連登日日話要細機,偏偏iphone就係跟女人需求要大mon大鏡頭 (等緊se4 12mini依家ios16.x 一日要差2次電
取決於你點樣去觀察件事
咁銷量,的確係一個指標去觀察產品背後嘅脈絡
而呢一個指標可以受到唔同因素影響佢呈現畀你嘅形態,例如對家嘅銷售模式、市場當下嘅氣氛
所以如果你淨係睇銷量,咁只可以得出一個結論:佢好賣得
咁好賣得,係咪唯一指標去衡量一個產品好唔好呢?如果係,麥當勞=最好嘅餐廳、可樂=最好飲嘅飲品,case closed

其實我好難想像我竟然要喺連登答啲咁基礎嘅問題,好能低質咪再問…
點解要用你既標準
你唔鍾意就係錯?
1. 點解會用手機去比較 點解會覺得應該比手機輕
2. 依家好多game都多平台高要求 switch嘅性能已經俾人詬病 仲要再壓縮硬件空間?
3. 以前gb你都未必會擺褲袋啦 橫掂都係擺係袋入面
大啲有咩弊處?
4. 你睇住個gb nds mon你玩得依家咩game順手
今代用唔盡塊OLED mon先最慘,下代出900P+16:10,同正式開放用browser 會好少少
點解要用我嘅標準<—你理解中我嘅標準係咩?
我唔鍾意就係錯<—咁討論區就係用嚟討論架啦,下下任天堂/消費者s醒過樓主啦 = 抹殺討論空間,翻印度食咖哩啦你
你自己咪又係單憑"大小" 呢個因素去判斷部機好定唔好
完全忽略哂其他因素
又唔諗下 switch既優點係邊到先
分析一樣咁單一
求其開隻 MH / Splatoon 用touch screen 肯定好好玩
MH Now已經做緊你講嘅嘢
你講得啱
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞