現代手提遊戲機個方向根本錯哂(包括任天堂)

190 回覆
24 Like 580 Dislike
手機玩到Pokémon我又唔介意
佢好似有提到switch lite
啲人見到屌老任即刻變精神股東啦,呢啲留言覆嚟都哂氣,明明重量問題最嚴重係Asus同Steam
打唔到電話嘅手機出咗好多年啦
叫做iPod touch呀
00後唔柒識呀?
就係呢個概念無L用
所以依家先無咗咋嘛on9仔
任天堂肯整點會玩唔到,利益衝突啫

你不如試下舉出手機喺硬件或者os上有咩限制令到pokemon無法運行? 我就諗唔到啦
條弱智靜撚左
都唔知你up乜
你要便攜姐
我想要性能+便攜喎, 性能垃圾有其實係無意思
你嘅說話已經論證緊touch screen手提機係可行
可行但冇市場

Switch本身都有touch screen
gameboy color 都塞唔入褲袋啦
任天堂不嬲都唔係賣呢啲
人地賣game架嘛
佢用720P個時都知佢咩料啦
要賣硬件佢早就賣左十世啦
證明你唔知啲人要咩
你剩係諗自己
如果無實體制
我玩手機唔好?
市場已經證明咗呢個方向係啱
部野好賣到咁耐都唔出第二代
樓主大概唔知好多小朋友用NDS上niconic
老任法寶唔止獨佔game,wii之後體感game不停支撐住wii/switch成續,電話玩乜鳩體感game試問?(btw wiiU都係衰呢樣),PC體感game冇外置設備又係柒,加外置就走左去vr家用機個邊

switch定位勁在吸取wii U教訓拆到舊joycon 出黎玩輕過揸電話,坐正手提同家用機中間冇人去撞,敢撞都冇人夠老任多game。

我估如果s2唔去vr方向發展,joycon設計會主宰後續機種好長時間
其實有實際數字,連登好多人話想要iphone mini
tim cook就真係信撚咗,iphone12出mini
結果班友口爽荷包笠
依家mini就收咗皮
android撚不妨試下用模擬器dl gba rom玩下
virtual 手制十字勁唔準,下下都要望一眼搵掣
virtual joystick又係老任專利肯定試過先唔用
有se
一齊玩團尾
咁1KG啞鈴都應該叫手提啞鈴

有咩啞鈴唔係手提?
出部無實體掣得touch mon,又無得打電話嘅遊戲機
樓豬個方向根本錯晒
去玩手機app啦
500KG barbell都可以係手提
barbell 係槓鈴
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞