[MOOMOO]MAMAMOO討論區[64] 聽住新歌 好快又可以香港見

1001 回覆
10 Like 2 Dislike
呢首歌係melon入面 歌詞都係殘體字 係naver 一search都係一堆殘體歌詞 似純粹見到就copy
平時海外場出po 可能有翻譯係隔離幫手先識打
早幾日星個po都係殘體謝謝 似自己用翻譯機 我諗佢地中文翻譯app可能預設都係殘體多
而家啲翻譯app已經默認咗殘體代表中文不過搞笑係有台灣人話由佢,唔係話怪佢哋本人,只係你唔表達,人哋就會一直默認咁樣做係啱嘅,今次講咗rbw以後咪識得醒水,成日搞到自己咁卑微
Rbw係有份run佢個YouTube channel?
梗係有,容啲片好多都係rbw啲staff剪,之前佢first solo啲幕後footage唔見咗都係喺rbw個office搞
不過有時簡單嘅 容都自己整 唔少vlog都睇得出係自己搞
意識真係差到 噚日一睇都心諗點解係簡體
RBW
都真 可能本身真係唔知咁大分別 至少而家知咗有分別都好 睇佢地Twitter嘈咗勁耐
之前唔知邊度睇過
Staff入面有支那人
有支那人都搞到中國市場失敗晒rbw冇好似sm咁上下公關技巧好心就唔好咁大想頭賺人民幣啦
In the mood 主打都係愈聽愈鍾意
真 依家仲loop緊
原價放單丁
S18 row Q $1580
https://t.me/fatfatla1999
最慘係殘體字真係好樣衰
輝好多同fans攬攬嘅即影即有
幾時嚟香港攬下我地
低於原價放 S23單張
S37連位
T.me/babawaku
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞