美股認真討論區 MMMCCCXCIII

1001 回覆
2 Like 3 Dislike
最多嘅一間銀行揸treasury
加息週期隔離po係咁講TMF 其實係咩料
明明仲加緊息
差約旦
熟口熟面既 <- 印度教同佛教
investor often believe that they can front run something and earn alpha

actually, investor more often addicted to old narrative and fell in love last generation model

both junk
條友係咪比呢度啲交液員水過咁撚嬲

覺得「認真討論區」唔夠認真,自己唔識開個新post「更認真討論區」?有條友好撚長篇大論咁扔晒啲data出黎分析,你就信到十足,輸左叫佢比返錢你?贏左你1蚊都唔會分比佢啦,講呢啲

呢度其實就最似真實市場,每個人都可以有唔同意見,好似牙g買完Apple pie 其他人可以笑9佢+ call爆

唔通好似gme 個期咁,wsb 都有唔少人貼晒倉叫人diamond hand,轉頭輸9晒係咪賠返比我先

咁大個人,唔識自己過濾邊啲訊息係真定假?
聽日準時返工
上天堂先屌有鬼用咩,起碼都要山中老人咁屌左先喇
大家今次咁大反應上次唔係先打完黎,好似都係呢幾年嘅事,以色列幾日就搞掂啦
原來係宗教信仰
我要死前回報呀
市場就係咁 唔係邊有交易量
阿西今日咁早出post
yes, tmv, soxl, uranium, aapl pie, $200
https://youtu.be/fl74MOl-Gz0?si=FgvZnCLadsNxOFgK

習大大又多樣野可以參考
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞