美股認真討論區 MMMCCCXCIII

1001 回覆
2 Like 3 Dislike
開市未呀屌你老味

以色列遭到伊斯蘭激進武裝組織「哈瑪斯」(Hamas)突襲後,以色列展開反擊,並撤走加薩走廊附近社區的居民。總理納坦雅胡警告,以色列面臨一場長期而艱難的戰爭。投資人信心雪崩,以色列股市週日(8日)開盤暴跌超過4%,房地產血流成河,房產股指數慘摔6.37%。

以色列遭到哈瑪斯突襲後,全球關注以巴局勢,投資人信心潰散,以色列股市週日一開盤重挫。財經媒體《Globes》稱,特拉維夫35指數早盤下跌4.63%,至1745.98點,房地產、保險及銀行等類股全面下挫。

其中,房地產指數下跌6.37%,以色列土地開發公司(Israel Land Development)下跌9.95%;哈雷爾保險(Harel Insurance)重挫10.62%,銀行股-Bank Hapoalim慘摔8.4%。反觀,製藥股Teva則反映需求激增,股價上漲2.4%。
TEVA
星期日都開市? 唔洗休息架?
NICE 條數好似幾好,目前只跌3%左右
日至四開工
聽日指數開唔開唔太重要
重點係聽日油價一開開幾多
發覺連登質素真係比起其他forum差好多好多
https://lih.kg/bDgaHkV

仲有財經台一大堆9up post又無圖,係咁不斷誤導人
同埋果個咩"認真討論區",屌我click入去睇啲留言,9成都係無撚聊,又講埋啲私事9唔撚搭8晒時間,都唔係認真討論下個市/啲財經新聞,到開市啲留言永遠都係咩升呀跌呀走呀轉燈呀,全部都係9up幾隻字再加個on9 icon,仲弱智過幼稚園雖然reddit都好多on9仔,但好多人/大部人真係會"認真討論",個質素同氣氛真係差天共地

邊位巴打好似入面咁講 升呀跌呀 自己認左佢
其實依到都成日有財經新聞同討論喎點都好過wsb先啦

佢要屌人但係自己又唔肯contribute真係唔多掂喎
唔鐘意咪走去reddit唔好睇lor,扮曬大佬指指點點做咩姐

連郡只有跌市先會有認真討論
佢唔鐘意大可以自己入嚟post資訊,無限歡迎

就唔好得個屌字咩都唔做
打緊仗都仲可以開市,仲要禮拜日
冒險樂園scam
其實牙姿每日都有海量X
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞