胡慧沖:泰國用 app 叫車好安全!有哂資料有咩事咪報警囉!

334 回覆
75 Like 130 Dislike
真 旺到仆街 夜繽紛
啲人信到十足仲好 少咗班on9一齊逼景點
不過睇返啲case好多都係衰on9,一係身有屎
- 酒吧俾人落藥
- 搵當地"朋友"安排交通
- 本身身有屎,例如報東張條友話自己『曼谷去清邁,中途喺湄索嘅酒店住一晚,然後出門食飯比捉走』。
就當佢窮遊唔搭飛機唔搭火車,中間經過咁多個府,特登轉入唔順路嘅邊境過夜完全講唔通,佢去之前已經well-noted要去maesot過夜,成件事一係佢on99去探險,一係就佢識人喺嗰邊有生意

D人講到一去就會比人捉咁
明明只係捉少數人 影響少人數
大部份人都可以安全返黎
捉到就一世
何必呢
咩都唔做=等死
差佬帶埋你去KK園收錢
等得警察黎都已經去咗緬甸了
聯合國估都廿幾萬人,少?
唔好彩俾人捉左最多俾人打得仆街同無左條命
其實都無乜野
去玩緊要啲
搏盡無悔
同意
利申:冇錢去
咪起等二到起過
有咩用
香港今年咁多周街斬人新聞, 差佬掹槍捉犯都已經幾單, 班恐懼撚係咪笑緊窮人先出街?
根本全部都係身有屎先去咗kk園
真係係路邊夾人咁戇鳩咩,弱智
咁你點解唔幫佢報警?
或者做咩唔報東張、channel c?
連登都有好多
岩岩上面有一個
冇咗細佬妹好閒啫 叫佢老豆老母再生返過
有報警但差佬唔主動公佈
有報傳媒但傳媒覺得唔可以包裝成一個 click bait 新聞所以唔報

兩樣都有可能啦
老老柒柒....劏極都平過香港搭
東張訪問個條友,根本自己都唔係咩好人
個陣訪問出左街和後,比人起左底係騙案慣犯
跟住東張想再搵佢都搵唔到了
話唔定香港傳媒都係kk園大老細所以唔報,有無可能

而且咁啱啲事主家屬又唔識用facebook唔識上連登IG唔識又唔識聯絡東張。所以唯有靠失蹤事主嘅家屬嘅朋友既同事喺網上講番俾人聽:「我同事個親戚個細佬畀人拐咗,而家仲未搵番 真人真事」
其實捉人果啲都係中國人,應該深明捉到啲出名既人佢地都會好麻煩
所以應該唔會周街捉
但既然呢輪咁猖狂 繼續振興日本經濟都係幾好選擇

諗起以前d人話羅湖一過關就要拖實d小朋友
因為好多拐子佬會捉人
有人信先好笑
捉錯咪放返
有命報警先講
Bts 好多時落車要行或者要轉的士
巴士反而好多地方直達
仲要平bts好多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞