胡慧沖:泰國用 app 叫車好安全!有哂資料有咩事咪報警囉!

334 回覆
75 Like 130 Dislike
而家泰國可以合法食大麻
好多都係要咁啦
你估去歐洲唔使留意?
你唔知好多香港台灣人去曼谷俾人捉曬?
家人朋友唔敢報警新聞都唔敢報咩?
正如D支那人話福島排水後好多日本人生cancer
飲果個官員又死埋日本新聞唔敢講
Trust me bro
而家又唔俾了,太多問題出現
大把國家好玩過泰國啦,唔去泰國就一定係留港咩
去歐洲要成日留意住有無小偷仲提心吊膽
荷蘭都可以
我都費事同你地癲呀!
我留返雙手揸波好過
全部朋友個朋友個朋友
唔會用生命嚟冒險去旅行囉
冇錯.. 啲人成日講到以為過咗Chao Phraya就係KK園
明明就勁遠
重點
上個月去泰國call grab

個司機叫我地上車就開地圖
做講咩見到唔對路就報警+直接反抗,唔好等
唔好理啲傻閪,曼谷酒店已經貴過疫情前,佢地咪咪撚去囉

呢啲都信到十足嗰啲唔知有幾多個其實個個星期偷偷返深圳呢
到左KK園又點報警
其實去邊度旅行都要留意,就算日本都有危險嘅地方

新宿大把呃錢黑店、秋葉原企街啲女僕都有
日本呃錢啫,唔會命都冇喎
泰國重視華人旅業重視到不得了,你信政府會包庇幾個二打六去賣豬仔?
呃錢同捉你去kk園兩回事喎
唔使留意,係一撚定有,多過7-11

唔好帶現金同實體credit咭出街
除非你果張係新式無 number / 安全碼 debit 咭

所有手機支付,放多一部手機 + HK SIM咭係酒店

再唔係叫fd出住,衝去apple store買過部iphone頂住

一入番apple id , wallet d 咭就翻生,用番HK SIM咭收驗證碼就ok
到時入到kk園再話我聽差佬有冇份
廿蚊食到你飽 咁日本廿蚊食到咩?
我淨係想講去邊度旅行都要小心啫
係,所以如果你旅行當然可以skip

但要去做野無計的話,又唔使太過擔心

好多曼谷資訊都係誇大呃click rate
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞