胡慧沖:泰國用 app 叫車好安全!有哂資料有咩事咪報警囉!

334 回覆
75 Like 130 Dislike
曼谷ok嘅,自己睇住個地圖,有咩事跳車都走到,司機又得一個人,除非佢攞槍行住你嘅啫
條友收晒泰國佬錢 就緊係要唱好泰國
有晒資料代表搵到你係邊, 佢無話救到你出黎喎
係,以前日本紙水高就話
五幾真係抵玩,去普通消費仲平過香港
而家泰國食野都唔平,除非你餐餐食街邊 😂
啱啱google完可以 bts 轉巴士不過成30個站 計埋塞車9個字
巴士車錢我估20 匹
首先你要報到警 人生路不熟仲要唔識泰文 報到警班友點幫到你 比人拉去豬三角 隨時在隔離國家
不過真係
去旅行都驚住驚住係幾無謂,我早排去完都諗住,呢幾年都唔會再去
講咁多做乜
胡姐你去示範一次先啦
有事就太遲啦
佢好驚冇人去泰國
要考慮呢啲就已經唔去啦
成個KK 園炸撚左佢先再同我講
佢咁講更加恐怖
胡慧沖收皮 泰國冇新聞係冚晒 唔代表安全
我都講過

曼谷離KK園成七個鐘車,夾你上車仲要花咁多時間,時間成本高,佢風險都高,基本上佢地都唔會優先考慮。

總之唔好北上玩,要玩向馬拉果邊去會相對地安全

我同同事去曼谷做野,基本上一定用grab/bike唔會搭街車,上左grab比個google map up兩句泰文扮野比佢睇要去邊度邊度,雖然佢grab已知你目的地,但咁樣佢會知你望住個google map同埋可能識泰文,唔係一般落地遊客昆唔到你

上車落車真係齊上齊落,千其唔好留番d女係車入面自己走左去尾箱擺行李,正路司機見你有行李會落車幫你,如果佢唔落車更加唔好比任何人上車先。

如果加埋黑玻璃,你都係叫過另一架安全
知道就嚟運去kk樂園啦
報警先
仇嘛啲car 打到你仆街
有咁多地方唔去,去果到把撚呀
用kk園個電話報

去個旅行咁辛苦
喺泰國報警,真係夠晒安全
大雞樂点睇?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞