[多圖]有冇人可以暫托/領養狗狗?

899 回覆
721 Like 5 Dislike
推推推
見到你幫小動物尋找新主人
不如試下將有關寵物資料發送去以下手機APP 比多D人見到
希望被遺棄既小動物盡快找到新主人
比多一個機會被遺棄既小動物有新居所

iPetHK是一個專為香港人而設的寵物電子平台(剛上架幾天 貓狗數量不太多)
大家都可以上傳待領養的寵物資料 提供更快速的渠道為小動物找到新居所
或者可以上傳配種資訊 幫貓瞄狗狗找男女朋友 誕下小寶寶

(溫馨提示: 可直接用Facebook快速註冊)

Android:
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.ipethk.mypet&hl=zh-TW

iOS:
開發中
咁都搵到位賣廣告
咁都搵到位賣廣告

想大家支持下姐
咁都搵到位賣廣告

想大家支持下姐

我相信出發點都係支持領養多過購買
但有啲仆街配完種送比人 賣比人 點知其他人又立心不良到時又棄養佢地 到時更多貓貓狗狗無家可歸
咁都搵到位賣廣告

想大家支持下姐

我相信出發點都係支持領養多過購買
但有啲仆街配完種送比人 賣比人 點知其他人又立心不良到時又棄養佢地 到時更多貓貓狗狗無家可歸

一定係支持領養多過購買
但我又無反對購買既

無論係領養或者購買 只要決定左養就照顧佢地一生一世就無問題
推推推
你叫d狗養工食撚屎啦
我個時想領養 我都無揀擇你話要咩名種 唐狗b都得
你查三代都算啦 搞一大輪又家訪又盛
之後話大廈公契唔俾養
全港9成以上私人屋苑公契都係寫唔撚俾養 得少數豪宅 馬灣 愉景灣 獨立屋先會俾 咁你等d有錢佬同你養啦 屌你老母
我年尾走去買狗

根本所有動物義工都係仆街黎

笑撚左,你地條件差唔比你養有乜問題
自己廢就屌鳩人?
窮人唔好生仔
窮撚就唔好養寵物
病左幾皮野你比得起?
之前好多post都係學生無能力又要養
結果狗/貓有事又上黎籌旗

幾皮野 笑左出來
住公屋代表一定窮?
居屋私樓都窮?
你財政獨立左先講啲咁岸鳩既野啦小朋友

我真係笑撚左
住公屋都可以唔當窮
仲有我想講義工唔比你養實有道理
邊個咁得閒玩9你
唔好咩都屌動物義工
唔該好好反省下自己點解無得養

講多都廢事
狗已買
請問而家情況如何?
佢唔識去廁所同有皮膚病好難俾佢入屋wo

佢應該識去?
皮膚病可以醫住先...
樓主,明白你好灰心
但希望你唔好放棄,有一條生命等緊你救

我都會好唔開心點解唐狗唐貓就乏人問津,幾多隻唐狗唐貓好彩被義工救返,但一直搵唔到家。
相反啲名種貓貓狗狗又被發現嗰一刻,就大把人留曬名又排曬隊咁話要。
唐狗唐貓好乖好溫馴好得人鍾意,但冇人識欣賞,你灰心你嬲,我真係明。
不過現實就係咁無奈,儘管幾多人唔錫佢哋,我都會盡力去幫佢哋,相信樓主你都係。千祈唔好放棄呀!

利申 屋企已有一隻14歲狗狗,身體唔係咁好,所以我都接收唔到,對唔住
上面位絲打唔使講咩對唔住喎...
有心已經好好

利申 養開唐貓 最鐘意其實算唐貓狗 因為好易養,又乖又純
仲唔拿拿林擺上iPetHK
多一個渠道 多一個機會

Android:
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.ipethk.mypet
想問狗狗而家點(自己有養狗,有心幫手)
Push

求更新情況(工作關係無追post)

求更新情況(工作關係無追post)

樓主聯絡緊左好多機構
好多都爆場

聯絡左蘋果,轉左畀採訪部

Spca果班廢柴到左現場睇
話唔可以餵隻狗
等佢餓到瘦咩咁就死咁先可以做野
留底左信叫主人聯絡佢地
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞