[多圖]有冇人可以暫托/領養狗狗?

899 回覆
721 Like 5 Dislike

琴晚餵佢嗰時 用左30秒 清哂一兜糧

依家又準備出去餵了

好肚餓定

佢個樣真係好乖,好純品果種

琴晚餵佢嗰時 用左30秒 清哂一兜糧

依家又準備出去餵了

好肚餓定

佢個樣真係好乖,好純品果種

一叫佢就出黎搖尾望住我
搵到未?

唐狗 係難搵少少

人性

d人成日覺得唐狗低賤 比唔上名種狗
但其實唐狗係最乖最温純 而且仲好可愛

我都係最鍾意唐狗
最乖係佢地
又超容易養

名種狗無太大感覺..
毛守係好人

係果度領養左兩隻狗

所以先搵佢地
可惜佢地爆哂場!

其實都唔係好明點解唔可以救左先
雖然明白爆哂位 唔夠人手照顧
但都要睇下狗狗情況 (可能佢地覺得情況唔嚴重啦 )
btw 愛協真心仆街 留番信就算9數

係咪要餓到瘦到排骨咁先肯救
事源係 我啱啱搬黎附近冇幾耐 平時出入都會見到一隻係鐵網入面既黃色唐狗 好乖唔吠
但奇怪既係 隻狗冇主人餵同照顧 鐵網入面冇水冇糧 平時靠我同另一個鄰居餵食
另一個鄰居每飯會餵食剩既飯菜 好過冇 我就會每日出門餵一餐乾糧 返去餵一餐罐頭

直至早兩三日 發現佢身上原來有好多傷痕 見到肉嗰隻 有蚊係到褸住佢啲傷口 於是我就問貓友我應該點做 始終冇養狗經驗 之後決定報毛守 希望幫到佢 (同時也有報愛協 但愛協黎到 留低封信係個鐵網到就走左 話下星期再黎)但我餵佢唔係問題 佢又有傷口 唔知係咪故意棄狗 或者受過虐待

以下係同毛守對話:

毛守就建議我先搵暫托/領養
點解我會上黎連登 係因為你知道一放fb啲群組就一定不得了 又呢樣又嗰樣 一陣又屌我做乜自己唔養(養緊5隻貓冇位養狗/租約講明不可狗)

希望有好心人幫到手 我唔係咩義工 唔洗你月入幾萬餵高級生肉糧
只要你愛狗 俾到好生活佢就ok啦

巴打邊度呀
毛守係好人

係果度領養左兩隻狗

聽過毛守果邊係幾好

巴打邊度呀

樓主話係北區村屋

自己兩隻貓貓都病左 痾血屎 [/member]

希望無事
樓主 請問依家進展係點?

代答
仲係樓主餵緊
要搵暫托/領養毛守果邊先肯搵人救佢出黎

愛護放低封信畀業主就走左

代答
仲係樓主餵緊
要搵暫托/領養毛守果邊先肯搵人救佢出黎

愛護放低封信畀業主就走左

愛協
平時見啲貓/狗B B得就話又求領導又求乜乜柒柒 依家見到係隻狗爛身爛世班乞丐就走撚哂
平時見啲貓/狗B B得就話得意又求領養又求乜乜柒柒 依家見到係隻狗爛身爛世班乞丐就走撚哂

有另一位住我隔離既巴打同我輪流餵水 我餵糧 都有位絲打我約左佢下午拎多包狗糧 原本我餵嗰包就快食哂啦

我晏d會再餵 而家呢邊落緊雨 唔知佢依家點呢
平時見啲貓/狗B B得就話得意又求領養又求乜乜柒柒 依家見到係隻狗爛身爛世班乞丐就走撚哂

希望大家唔好再有依啲思想
係咪on9架屌愛協
個度私人地方,一個機構可以點做
只求快啲啲有人願意收留佢

好多狗場我曾經問過 都爆哂場 話可以救 但冇位俾佢住 要搵人領養

好灰 如果多啲人去領養或者會救多一隻
有時候望住自己屋入面幾隻寶貝 會諗 好彩有人領養 先救到佢地 我再領養返黎 又可以救多隻
係咪on9架屌愛協

琴日我報警 上水警署冇人聽
打去沙頭角警署 又話係上水警署範圍
之後聽啦 又話要搵愛協處理
我屌 根本係一個推一個
係咪on9架屌愛協

我屌 根本係一個推一個

咁呢樣野係警察仆街姐,愛協無執法權,我唔明你地屌咩
Btw你要講到隻狗就黎死佢地先會去睇
但睇完又可以點呢
隻狗行得走得
係咪on9架屌愛協

我屌 根本係一個推一個

咁呢樣野係警察仆街姐,愛協無執法權,我唔明你地屌咩
Btw你要講到隻狗就黎死佢地先會去睇
但睇完又可以點呢
隻狗行得走得

如果個鐵絲網其實係爛左 隻狗走左出黎 變左流浪狗
愛協係咪就會理?
樓主 有冇揾過阿棍屋問下?
PISH
元朗有個收容所,個狗場主人叫沙津
你試下去FB SEARCH下
不過佢個狗場都已經好多狗,唔知肯唔肯收
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞