[多圖]有冇人可以暫托/領養狗狗?

899 回覆
721 Like 5 Dislike
係咪on9架屌愛協
個度私人地方,一個機構可以點做

琴日我報警 上水警署冇人聽
打去沙頭角警署 又話係上水警署範圍
之後聽啦 又話要搵愛協處理
我屌 根本係一個推一個

咁呢樣野係警察仆街姐,愛協無執法權,我唔明你地屌咩
Btw你要講到隻狗就黎死佢地先會去睇
但睇完又可以點呢
隻狗行得走得

係因為我地附近有人keep住餵
試下佢係鐵網入面冇人理冇人餵冇水冇糧囉 等死架咋
係咪on9架屌愛協

我屌 根本係一個推一個

但睇完又可以點呢
隻狗行得走得

如果個鐵絲網其實係爛左 隻狗走左出黎 變左流浪狗
愛協係咪就會理?
係咪on9架屌愛協

我屌 根本係一個推一個

但睇完又可以點呢
隻狗行得走得

愛協係咪就會理?

好難講 但首先唔可以俾人知我整爛佢個網 犯法
係咪on9架屌愛協

我屌 根本係一個推一個

但睇完又可以點呢
隻狗行得走得

係因為我地附近有人keep住餵
試下佢係鐵網入面冇人理冇人餵冇水冇糧囉 等死架咋

咁真係無辨法
咁你搵唔搵到個屋主?
係咪on9架屌愛協

我屌 根本係一個推一個

但睇完又可以點呢
隻狗行得走得

愛協係咪就會理?

我唔知愛協咁樣會唔會理
但走左出黎當流浪狗,你地得閒餵下佢仲好啦
唐狗真係好難搵到人養
如果整爛左個網,狗狗走出左就唔會返來,到時想醫佢就好難喇。。
update一下!!
頭先出去餵狗狗 愛協打俾我 話到左附近 話黎睇下佢 之後又留左封信

今餐餵多啲 好熱今日 俾冰水佢飲

佢個得意樣
愛協話 幫唔到佢 話佢唔瘦 傷得唔嚴重 私人地方 告佢唔入

佢建議我唔好再餵佢 斷佢糧水 要餓到佢瘦到見肋骨同脫水 就有機會救佢

佢on9架? 我自問做唔出。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞