[多圖]有冇人可以暫托/領養狗狗?

899 回覆
721 Like 5 Dislike
樓主 尋日無人聯絡你?定係佢都係幫唔到手

佢未confirm

希望有好消息
推推推推
已聯絡養狗達人,佢有好多相熟既義工group
幫梗我地問點處理。
要幫手隨時叫我
嘩,有record過嗰個地址有虐畜事件
都仲可以hea應嘅
最根本應該捉咗個屋主
唔係又盞佢害其他唐狗
推推推推推推
都仲可以hea應嘅
最根本應該捉咗個屋主
唔係又盞佢害其他唐狗

打左過去愛協 佢話依家得一隻 冇機會有再咬死既可能
加上有人餵 告唔到
我屌柒佢話我錄撚哂片你地愛協d仆街講乜
佢話係合情合理合法 要告佢就要我地斷水糧
其實我諗緊裝修既梯係咪會有d用
2條梯
/ | \

E我係咪覆錯post

2隻死左
如果係真
死肥婆

我養唔到
請問有冇其他野可以幫手?

有無多既狗糧頂住?
唔知樓主需要d咩
1. 有冇嘗試聯絡鐵網入面既屋主?如果屋主唔比你拎走隻狗都無辦法。
2. 繼續比水果啲佢
3. 鐵網有冇洞足夠大小令佢爬出黎?如果有就易搞,容易引佢出黎,再帶佢睇醫生,搵人暫托

我住居屋,一聯絡左毛守宜啲動物組織我就唔可以幫手。
以上。

點解住居屋唔可以幫手 指教
都仲可以hea應嘅
最根本應該捉咗個屋主
唔係又盞佢害其他唐狗

打左過去愛協 佢話依家得一隻 冇機會有再咬死既可能
加上有人餵 告唔到
我屌柒佢話我錄撚哂片你地愛協d仆街講乜
佢話係合情合理合法 要告佢就要我地斷水糧

合法我無野講

合情?合理?

2隻死左
如果係真
死肥婆

呢啲真係仆街黎,一啲同理心都無
救左呢隻隨時又唔知去邊度再搵隻狗擺返係度
今日餵狗有撞到鄰居 話佢好似精神差左 攰左 樓上話幫到手既朋友 有冇真係確定到係幫到 可以暫托或領養佢?

有啲tg左 話要再問屋企 有啲又原來唔係香港
相熟狗義工都已經話爆哂場冇位接受非緊急狗仔
咁唔通要就死先叫緊急咩?
佢雖然睇落好健康但有冇諗過佢每日坐係到得佢一隻 冇主人陪 又冇得出去玩 係個100呎花園仔到坐 咁佢仲係一個狗咩 就快成佛啦佢
好on9唔知點解香港會變到咁 名種貓狗就搶住要 班異工見到流浪異短呀美短呀就9衝去幫 餵名種食生肉但唐貓食RC乾糧 啲人見到柴狗呀雪橇呀又爭住領養 咪又係大狗 點解就唔可以係唐狗 點解唐貓唐狗因爲多就變得唔珍貴 冇人要
越諗就越灰心 又多人棄養虐待 又少人領養
班異工又搞撚串哂 冇啦 之後會惡性循環冇人會要唐貓唐狗架啦
有冇可能靜靜雞帶佢走
姐係擒入去 又唔洗爆鎖 到時問起咪話隻狗自己走
btw樓主tg係咪轉左username contact唔到
屋企養得都好想幫佢
唔明點解名種動物先有養嘅價值
唐狗太普通就唔值得錫咩
佢哋都係生命嚟
再幫手推下
希望有好心巴絲可以幫到手
幫推
屋企養得都好想幫佢
唔明點解名種動物先有養嘅價值
唐狗太普通就唔值得錫咩
佢哋都係生命嚟
再幫手推下
希望有好心巴絲可以幫到手

明樓主點灰心
平時就一大班人要名種,要bb
但唐狗就
真心呢隻唐狗都算幾好樣呀,完全純品樣
點解仲未有人可以暫托/領養

咩品種都鍾意既我表示唔理解...
推推推
問樓主攞聯絡又唔覆
點幫手呀大佬
問樓主攞聯絡又唔覆
點幫手呀大佬

可能未覆得切啫
呢幾日佢d貓貓都病
大家都係想幫狗狗
多d耐性
問樓主攞聯絡又唔覆
點幫手呀大佬

你主動留底tg會唔會快啲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞