Super Junior 歡迎崔始源回家繼續門面生活相愛相殺討論區(7)

1001 回覆
19 Like 1 Dislike
金起范生日快樂

整番好佢再推一推

Btw追番post我覺得赫宰個新髮型都唔係話好差
只係個suju個風格唔係走hip hop 黑人風(唔太熟 有錯請指點)
所以有d怪同唔適合姐

其實我真係好佩服d fans 腦洞大開 咁都諗到

好鬼衰

我見到就有咁諗

我都有

極有意義的重新出發
另,新劇好似十月底首播,期待!
今晚 哥哥的想法 開始 有赫宰

還好啦 一日未去到kiss都仲未算係sjb嘅
是說我琴晚發夢仲夢見到沈昌珉同曺圭賢kiss左
我係咪有病

我係咪有病

無病喎 啱架圭line嘛

我係咪有病

其實已經好內斂

我係咪有病

其實已經好內斂

其實昌係比曺圭賢教壞架
雖然再之前未算太壞嘅昌已經教壞范范啦

本來諗住翻屋企時順路過荷廣睇下浩珉
但係已經人多到爆 又開始有風
只好等呀妹翻黎時問下佢點...

身高...

我係咪有病

其實已經好內斂

其實昌係比曺圭賢教壞架
雖然再之前未算太壞嘅昌已經教壞范范啦

本來諗住翻屋企時順路過荷廣睇下浩珉
但係已經人多到爆 又開始有風
只好等呀妹翻黎時問下佢點...

身高...

係一個m字……

身高...

係一個m字……

其實大家留唔唔意到右上角
其實係個軍字....

身高...

係一個m字……

其實係個軍字....

你唔講都睇唔到 佢係咪特登架
#崔始源##SuperJunior# UNICEF IN Viet Nam . 饭有一个问题可以问关于哥哥和SJ, 饭问 "八个C最近好吗?" [允悲][允悲][允悲] 可始源听不懂然后全场起哄 "八个C" [笑cry] 哥哥听懂后脸有点懵但还是回答说"八个C最近很好, 但有点怕它会越来越丑" [允悲][允悲][允悲][允悲] ​​​

Cr Lee_Hyukee0417--李赫宰

親爹都話醜
唔駛怕 因為越來越醜應該都係必然嘅事

sorry八爺 我太老實
#崔始源##SuperJunior# UNICEF IN Viet Nam . 饭有一个问题可以问关于哥哥和SJ, 饭问 "八个C最近好吗?" [允悲][允悲][允悲] 可始源听不懂然后全场起哄 "八个C" [笑cry] 哥哥听懂后脸有点懵但还是回答说"八个C最近很好, 但有点怕它会越来越丑" [允悲][允悲][允悲][允悲] ​​​

親爹都話醜

我岩岩都想cop過黎
佢幾時開始承認8個c醜

身高...

係一個m字……

其實係個軍字....

其實南韓未正式全面廢除漢字嘅
主要考慮到d人唔太識分d同音、意思亦相近嘅字詞
例如尊稱先生/小姐嘅씨 (讀作xi)同姓氏嘅氏同音
而兩者都有機會用係個姓嘅後面
就咁睇就分唔清係尊稱定係單純講緊姓氏
依個時候 就要用漢字去分
個氏字就會用漢字打出黎啦
而係最正式嘅場合 佢地都偏向用番漢字
好似大學畢業證書上嘅文字...
利申:冇特登出去學過韓文
有錯請告知

親爹都話醜

我岩岩都想cop過黎
佢幾時開始承認8個c醜

大概連親妹妹都開始話八個c似豬開始⋯⋯⋯始源已經知道(八個c)已經返唔到轉頭

身高...

係一個m字……

其實係個軍字....

其實南韓未正式全面廢除漢字嘅
主要考慮到d人唔太識分d同音、意思亦相近嘅字詞
例如尊稱先生/小姐嘅씨 (讀作xi)同姓氏嘅氏同音
而兩者都有機會用係個姓嘅後面
就咁睇就分唔清係尊稱定係單純講緊姓氏
依個時候 就要用漢字去分
個氏字就會用漢字打出黎啦
而係最正式嘅場合 佢地都偏向用番漢字
好似大學畢業證書上嘅文字...
利申:冇特登出去學過韓文
有錯請告知

打左咁多bs係想同大家講依個的確係個軍字黎
應該係想寫清楚係軍 而唔係其他同音字 例如咩咩君個君咁姐...
今日係新西4最後啦
冇得再睇新鮮圭
有冇人一齊喊啊

利申:等緊中字
刷youtube教程
https://m.weibo.cn/2179136642/4077455406728485
警告 非藍勿轉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞