食兩餸飯食到改變左自己消費觀

370 回覆
2509 Like 73 Dislike
鹽既1/3鈉 味精本身味就重過鹽 如果佢全落味精冇落鹽 咸到冇人食啦 明未呀
你係月球人都日日食兩餸飯我就覺得真係改收左你消費觀
你咪撚on9啦傻閪 味精係拎黎提鮮唔係食鹹味架弱智仔
仲話味精鹹過鹽 屌你老母
如果係咁邊撚個仲用鹽呀弱智仔?

你咁叻識google搵 今次唔搵google幫下你上黎柒俾人笑?
咁難食都接受倒
淨係見到你reply幾多負皮同比其他串緊咪知你比幾多人笑 不過唔知你係咪視而不見姐
哎喲開始顧左右而言他喇? 味精唔係鹹過鹽咩懵撚?
屌你老母乜柒都唔識 學人上網
下次記得google完搞清楚咪無咁撚柒囉
唔似你咁有學識 一出聲就比人圍住屌 收負皮姐 重覺得自己好威 世界自我中心到

味精提鮮一句就抹殺佢完全唔咸 笑死 味精不嬲同鹽溝住用架啦 唔好講d冇腦野啦 唔係下下每樣都要出哂step先明呀嘛

你自己都知味精提鮮啦 咁我想問你喉嚨唔舒服關味精咩事 講到底
食牛腩麵/燒味飯好過啦屌
兩餸飯啲肉乸到好鳩難食
一啲肉既質感同肉味都冇
你咁都食唔厭真係羨慕你咁易滿足
味精唔係統稱
味精就係MSG
唔係MSG都唔可以叫味精
味精係一種增味劑但增味劑唔等於味精
A包含B但B不等於A
ok?🫴
點樣俾人圍住黎屌想問下
同埋你幾多歲夠唔夠18仲拎住負皮打飛機?
上網同人嘈交就係數著佢有幾多個負皮咁就有道理喇 岩唔岩呀

仲有我無話味精唔鹹喎 係你自己話味精鹹過鹽喎 唔好spin走呀
味精本身味就重過鹽 如果佢全落味精冇落鹽 咸到冇人食啦 明未呀
驚你扮睇唔到呀 懵撚
所以咪話佢落得多味精囉 有咩問題唔怪得你條傻撚8大都入唔到啦 中文都唔撚識睇 學人上網 文盲讀好d書先啦
睇邊間
老實 出去食 又係5-70$
仲要一餸添
所以2餸 係賺
其實你針住我呢句味精味重過鹽冇意思

由頭到尾你自己話食完喉嚨唔舒服 唔知幾多味精

已經同你講左 味精唔會引起喉嚨唔舒服 而係鹽

你自己柒完又唔想認 係咁爆粗靠惡 爆粗唔代表岩架死廢佬 依家似係你spin到自己都唔知spin左去邊

勁似d深水埗呀叔柒左係咁大聲爆粗 笑到我
我慳埋d 錢用黎同女朋友買日本波菜、生菜食, 正過食中國菜
少貴喎
我諗佢唔太識煮野食

傳統嗰隻中餐落調味係好aggressive,納多係呢個位,唔太關味精事。
你個傻撚 味精同鹽邊個鹹d都未搞清楚 基本常識黎架喎
跟著落assumption同人講全部落味精鹹到仆街你都食唔落口啦 你喉嚨痛係鹽既問題唔係味精 究竟邊個柒呀?話俾哥哥知邊個同人講味精鹹過鹽依d咁撚柒既言論?

跟著又開始乜撚野爆粗 乜撚野負皮 又唔知點樣有好多個人圍住黎屌我
ching嘈交真係好撚過癮
廢到要靠執著依d 個point先企得著陣腳
我夠知啦
你未上大陸佢哋稱嘅味精係未msg囉
即係大陸賣落嚟啲虹鱒都叫三文魚之嘛
唉 又spin 講真 睇都廢事

認柒未
而家d兩餸飯勁撚貴囉

租又交少6-7成、飯又用埋d垃圾米、肉又少都收4-50蚊真係智商稅
鹽都要個量好大先會

三哥個d應該係d辣粉/辣油出事
點spin法?
咁係邊個講依句?
味精本身味就重過鹽 如果佢全落味精冇落鹽 咸到冇人食啦 明未呀

你自己乜柒都唔識 咁基本既常識都可以錯 學人講味精?
點解味精唔會令到喉嚨唔舒服?落得重手點解唔得?
第一次聽人講味精係鹹過鹽
最慘係我乜柒都唔識 都知味精唔會搞到口乾 而你以為會

認柒未?
原因?
把錢花光,為国增光!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞