廟街擬變「國際美食街」 商會陸興發:無言、冷淡、好灰「歐美無人嚟,根本無遊客嚟」

508 回覆
227 Like 49 Dislike
特別係豬肉 非洲豬瘟
歸根究底都係香港d野太貴,住得人既酒店閒閒地千幾二千 1晚,房又細,喺其他亞洲地區已經住到5星級酒店,食野又貴,平民餐都要過百,又要搭枱,又催你走,旅遊景點海洋公園同廸士尼又係性價比低,你叫遊客點黎呀?
日本有福射,泰國緬甸有綁架,咪一樣年年都大把旅客,人地d野性價比高啊。旅客十居其九都係貪其他地方平過自己國家先去,真正有錢的唔係叫去旅行,係坐私人飛機今日去法國食個生蠔, 夜晚飛番挪威同人食只有挪威先有既三文魚品種

如果香港所有物價跌一半以上甚至更多,旅客唔理你有冇國安法都會黎,不過冇新意既,黎一次就算,唔會翻轉頭
有後生外勞我就尼 食飽就
同埋人地國家個重心係先放喺自己人民,要自己人會做會去既地方先吸引到旅客,韓國kpop成功係因為佢地本地人好崇拜偶像,整容出名因為本地人好多都會整,大阪環球影城好多日本人去,泰國潑水節本地人一齊慶祝,德國啤酒節又多德國歐洲人去

香港之所謂景點,本地人都唔去,點吸引到旅客?
求仁得仁啦!搞成咁,keep住啦屌。
賣埋哂啲淘寶假撚
你想啲鬼點嚟?

佢哋唔係要去女人街
佢哋想嚟睇九龍寨城呀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞