廟街擬變「國際美食街」 商會陸興發:無言、冷淡、好灰「歐美無人嚟,根本無遊客嚟」

508 回覆
227 Like 49 Dislike
歐美無人嚟,根本無遊客嚟,全港人都知但點解班高官係都唔敢講?
国際金融中心要靠賣果汁
你轉玩「No Man's Sky」就有 Feel
係唔係好撚健康呢?
我地個政府好 New Age 架
支持香港gdp 係金融, 政府冇心搞呢啲低回報夜市佢又衝出嚟柒
又唱讓香港,我好不安點解國安法仲未拉人
冇晒果d cyberpunk 霓虹光管招牌
差緊d 野
咁搞笑?由沙士開始不思進取,一路開口埋口就係自由行,要遷就大陸人要包容佢哋,結果外國遊客唔再嚟啦,而家大陸人都開始嫌棄啦,跟住就死狗咁喊苦喊忽

賺咗咁多年人民幣,爽咗好耐,係時候還啦。有咁耐風流就有咁耐折墮,慢慢受下啦
祖國強大了,點會仲需要靠歐美遊客
成日諗住top down咁推呢樣搞嗰樣根本就係on9,奈何共產黨係咁既管理模式,正常政府應該係support role,商販自己諗掂佢,最多開下路,監管簡化下已經算幫夠,咁佢本身盤生意冇吸引力冇競爭力呻下話冇人流,做政府就走去幫佢包生仔真係本末倒置到呢
日本人咁搞笑咩專登搭飛機黎香港驅風
大陸依家果班玩緊
唔用錢行街citywalk 衝景點
你人工整一條街
人地最多對住個街道牌
打下卡就走嫁啦
即係老人家去到歐洲外國要食飯既概念
好波!敬師兄你一杯!
專登去日本食譚仔三哥
好耐之前已經有日本雜誌介紹過「香檳大廈」架
佢地識去架
日本仔呢方面好專業架!
東莞未死之前大把日本客落去添啦
急住交功課 成唔成功係其次 。唔關佢事,推出完就完結。 之後搞其他功課
學秦國咁攪大麻合法化
包你大把white trash過黎啦
得大陸佬
無鬼佬
蝦醬已經無用本地蝦
佢當年係收美國佬錢出賣自己大佬蘇聯架
而家講到救亡咁款,場地個牌都係只批到五個月

想畫個場出嚟比人任搞會唔會對佢地太高要求
幾時攪埋比武招親
好似有啲睇頭
美食天堂
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞