廟街擬變「國際美食街」 商會陸興發:無言、冷淡、好灰「歐美無人嚟,根本無遊客嚟」

508 回覆
227 Like 49 Dislike
呢啲宏大嘅嘢唔好再諗喇,面對現實。
唔通今時今日仲當香港可以同新加坡一較高下咩,同深圳平分秋色就當贏㗎啦
「整返個大紅招牌,賣椰汁、橙汁、炒返嘢」,亦可以有「雜耍、唱口水歌」

屌,仲可以配合電影主題。
每個鐘頭輪流搵班ptu同古惑仔喺後巷表演捽甩佢
廟街出名劏客劏到飛起

国家最緊要安全

咩都假

唱山歌、飲果汁救港
搞掂d道友企街黑社會先啦,香港人行過都會驚
最驚之後唔係做國際美食街,係變咗做大陸美食街,全部檔攤都係賣酸辣粉、螺螄粉,咁就暈咗係地囉!
睇完真係好撚開心,支那野,唔係廢就係爛
香港真係折墮
仲有國安法呢?人哋國家對香港有旅遊警示,遊客嚟之前都要諗清楚

依家點樣叫犯法點樣叫唔犯法,香港人自己都唔知啦,被人拉嗰刻先知喎。都係咁大風險,咁不如直闖中國旅遊算啦,起碼平d ,服務又好d 喎
夜景有返特色,例如加返霓虹招牌,旅客睇得開心就自然有「夜經濟」㗎喇

d人行廟街都係貪佢個氣氛姐,唔通真係貪佢d野夠特別咩。而加仲要整走埋僅餘嘅特色,走去抄人搞小食街,d旅客唔識直接去正版夜市食平野咩
又係食食食
屌你老母日日食
食撚完未
上個月去完台灣,今個星期係新加坡,旺到仆街
香港而家根本係亞洲死城
其實點解啲人仲諗緊將啲嘢變返做80年代咁
卡超:為什麼香港依家搞成咁

不是因為我笨麻

是因為這個CC….C不利麻
因為佢地先係最懷念以前日子
我屌你老母,廟街你同我講尖沙咀。
歐美遊客影響國安 一個都唔可以入境
我真係耐無去

早排行過四季,見到成舊水一個普通煲仔飯,都唔好講鱔果d貴料。

痴撚線
下欄嘢賣到咁貴,講真去茶記坐得舒服環境好佢十倍都係$80有交易。
美食街定食女街
我2015年個面番工食單送33蚊。 唔記得名,剩記得旁邊賣牛離檔,雙送或者貴送就另計
醜唔撚醜?人哋玩緊f1同請國際巨星,你哋玩魚旦雞旦仔
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞