香港頂流姜濤電影,台灣上映怒斬六千多票房大賣

348 回覆
94 Like 27 Dislike
同一個導演,第一套正正經經用so肉華+兩個舞台劇演員,成功大賣,第二套用兒登明顯跌水準,仲要已經明知佢俾個暴燥青年易演嘅都咁
只係俾面派對, 你估比手指公真係因為班鏡仔勁咩
無非係力場揸旗人睇住

成日都講, 香港班娛記支筆幾時會變到咁撚善良
我忍左十幾集,問題主要係大部份角色淨係識咆哮, 得極少數角色係描寫得出彩,同埋結尾兩集twist得好,因為題材獨特,值得鼓勵下既
公司叫啫,唔通真係咁好人咩咪玩啦
睇睇個劇情大綱, 好似唔太吸引
唔明點解佢哋會接
可以同香港頂流合作嘛
咁阿姜濤又點解會接?
邊撚個寫架個故?感覺似連登故
去美國拍外語片

淨係呢6隻字都夠佢打飛機啦
過去3年幾4年, 上面已經幫佢地掃清所有對手
已經創造咁好既條件俾佢地, 但都把握唔到, 有乜野法

不過公道D講, 又唔完全係班鏡仔問題
班鏡仔全部都係選秀出黎, 衰極, 都叫做有過正式培訓經歷
VIU應該好清楚佢地根本就未入流
就算講緊韓國男女團, 未出道就已經練到癲
出左道都係要經常練舞

班鏡仔忙唔忙? 應該好忙, 因為VIU好多劇同綜藝都有佢地份
所以, VIU班人真係有心要做, 係可以安排多D時間對佢地進行培訓
但事實就係到頭來都只係當佢地係工具, 可以上下手全部賺哂
咪就係連登故囉
其實好好笑,雖然以前啲天王都係咩都撈,但人起碼知自己賣點係咩,搵一樣做主,張學友係唱歌為主,間唔中拍戲。梁朝偉你唔會見佢係咁唱歌。宜家感覺佢地都未有一樣野搞得好,就咩撚都接又拍戲又拍劇又唱歌,error 個四條蛋散都話拍戲,但阿dee 演技叫ok,仲要只係配角料,浪費錢俾佢地
培訓要洗錢,出去拍廣告就收錢,你係李澤楷點揀
嗰個喺香港使3萬8投車牌俾姜b嘅鏡嬸不如拎啲錢去台灣刷票房好過啦
你同我定,姜糖夜繽紛會包曬啲戲院
痴撚線,係貪版權平?咁多正式小說唔買個啲?
同過李家打工就知,佢地講求低成本行先
冇追開連登故,其實係咪冇啲高質嘅故?
如果有本身就出書大賣啦屌
梁朝偉本來係無記個系統培訓出黎, 之後去做歌手
其實佢唱歌唔差, 但佢做戲成就更高

班鏡仔全部都係選秀節目出黎, 照計唔應該係咁表現, 但事實...

成日有人認為南韓可以做起咁多隊男女團
香港都應該可以有空間去做
但係了解韓國個男女團出道條件, 以及佢地之後既time table
就知道每一隊男女團都唔簡單
連呢成本都唔願意投入, 變垃圾只係遲早問題
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞