香港頂流姜濤電影,台灣上映怒斬六千多票房大賣

348 回覆
94 Like 27 Dislike
肥姜就係內地選秀衰左, 先走去參加VIU個選秀
而之後社運時期, 當有班人周圍去逼表態, 清算果時
個個都知姜濤個經歷, 但無人要佢表態, 清算佢

老實講, 無論外型, 演技, 唱功, 佢完全唔入流, 係大陸完全無競爭力
你以為而家阿貓阿狗上去都可以上去發展
內地個娛圈已經做起黎, 唔會收垃圾
感覺票房至少會比Sammi那部影后之作高一些

快樂男聲
晨早俾人叮走仲代表作
13萬
點睇Adele 成座山咁都憑實力紅

根本就係香港文化差
所以咪唔夠Taylor Swift 紅
我先預測~香港票房先係主打 唔係睇台灣
香港最後會超過2千2百萬票房年尾大家睇返個成績
咁咪更加證明呢舊垃圾走唔出香港,只有班鏡狗嬸盲撐囉
我睇野睇長遠D 事實呢一刻佢未打入台灣市場
拍戲對佢仍然係嘗試階段 所以睇住香港票房先 慢慢再發展啦
垃圾就係垃圾,唔係班黃屍吹奏同鏡狗嬸養住屎都冇得過佢食呀,而家黃屍影響力仆直,鏡狗冇實力睇下努力得幾耐
專登飛去美國拍台片,點解台灣票房唔係主打, 反而香港票房先係?
Viu就係想借呢套打入台灣市場
咁既票房咪即係實實在在代表台灣人睇唔上你香港天團上弦一,新四大天王囉
大陸打唔入,台灣又打唔入
仲發咩夢衝出國際呀

仲有你估家陣仲係未通關前咩
呢套台片得一個主要演員係香港黎,仲要係冇乜觀眾緣,得一萬幾千個傻閪阿嬸阿婆先會鍾意既大陸肥仔
講既故仔又唔係香港發生
有幾多街客會同你衝呢套台片?
一個鏡嬸刷100次,一萬個都係一百萬
點上2200萬?

回歸現實啦薑嬸
拍左咁多套戲劇仲叫嘗試緊?
香港票房又仆直既話,到時你會點講?
一個鏡嬸刷100次,一萬個都係一百萬
點上2200萬?

真係有1萬隻鏡嬸刷100次既話,係上到的
台北

同埋又真係唔貴
viu想入台灣市場都好明顯, 之前先去左台灣拍左套劇
但係水花都無滴

公道少少講, 廿幾三十年前
香港歌手藝人只要做起少少, 都會過去台灣度走一轉
以跌MON之前個勢, 過去台灣發展算係合理
但問題係天知地知, 你知我知, 對面個單眼佬都知
究竟佢地係點樣"紅"起黎

至於呢套係香港既票房, 應該係唔會差, 但本身套野台灣票房咁差
估計都唔會好睇得去邊
佢哋包場派比人睇
上一套戲已經係咁啦
冇屈佢哋
上晒新聞
台北啫,加埋其他城市,應該輕鬆過7千啦
到底viutv出左幾多錢比台灣先會比疆濤拍?
係咪我聽queen 太多變左高求佢太多? 點解我覺得佢唱到Pat 屎咁
Queen 四把聲加原唱 當然係傳奇黎 好聽過佢係正常到未得了

陳奐仁要扮埋樂器 加上條片單聲道加左右調轉 唔知邊個錄
有比較係有傷害既
而家最新全台累積票房係28萬港幣
下面果幾套咩黎 可以差過姜濤老師
我唔准你講講, 之前班人先係咁攞銅鑼灣打飛機
佢話上2200萬
講真邊有咁易
如果係港產片都仲有得傾,但呢套係台片
仲要台灣上先,出黎既影評又唔好

上到1000萬已經知足啦
仲2200萬
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞