香港頂流姜濤電影,台灣上映怒斬六千多票房大賣

348 回覆
94 Like 27 Dislike
其實而家要上1000萬, 都唔係易事
搵人做托只係花小錢
要推到上2000萬, 院線唔會幫手做數
193都只係撐到唔夠300萬
lgbt都只係撐到唔夠600萬
胖虎要撐到1000萬, 大約要有10萬次入場

淪落人拍到咁撚好, 都只係有唔夠2000萬
佢地係咪咁睇小電影圈既現實程度
D人比covid時期 呀媽有左第二個 既4千萬 沖昏咗頭腦

而家諗返 會唔會covid係一個人類災難時期 係果種特別情況 下 香港人可能會比較互助 而家回復正常 又變返個原本咁
代表作掃掃掃你都唔識?
姜B一開畫就贏咗多啦A夢大電影
證明我B在台灣一樣牛B
唔關事, 主要係covid已經唔再得人驚
D人困左太耐, 睇返7-8月, 果期電影基本上票房都幾好
我唔係答緊姜濤老師
姜糖咁撚有錢 怕乜鳩
我揾左第個台仔網佢都係排得第十一
http://app2.atmovies.com.tw/boxoffice/twweekend/2023-09-15/more/
啱啱全部香港網媒一齊出稿報佢票房第一
但又冇source
PR稿嚟
又呃班阿嬸
呃班阿嬸阿婆同廣告商
營造王炸薑係台灣都好紅既效果,可以叫多啲/高啲廣告費
係「國片」「新片」冠軍,即係只計新上映嘅本地台灣片
我睇返D comment, 好似話15/9, 新片就只係得佢呢一套上
所以佢係當之無愧既「第一」
累積30萬hkd票房既第一
如果只係計呢輪新上映既台灣本土電影
呢套的確係第一
但係有套叫成功補習班, 15/9-17/9已經有口碑場, 但係真正係22/9先上
呢套已經有94.4萬票房
本土票房冠軍
但比人踢爆同期原來得一套台灣新片
等於一條友比賽
姜濤《我的天堂城市》登台灣票房冠軍 粉絲五刷激讚2位藝人演技
https://lih.kg/3506128

入選第43屆夏威夷國際影展

好感動
死屍死時四十四咪過2000萬 個時復活節開左關啦
個導演之前拍正義迴廊評價咁好,又有鄭中基,你估個個都得咩
前日星期二單日票房俾仲係上緊優先場今日先上正場的台片成功補習班過埋
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞