香港頂流姜濤電影,台灣上映怒斬六千多票房大賣

348 回覆
94 Like 27 Dislike
鏡狗上唔到大場面架啦
其實音樂台個廣東歌post都差唔多情況
成班鏡狗粉係入面圍爐自high J鏡狗啲垃圾歌
仲要唔敢認果下最搞笑

以前鏡狗有新歌就走出黎開吹奏post
依家只可以縮返入去圍爐
關我撚事咩屌你老母
屌你以為6000萬
阿媽有左第二個
不過佢拍過啲台劇冇一套當地人會留意
全部買程式刷數據又唔認
正正可能係台灣人見到有條香港黎既垃圾做男主先唔睇
咪係,個時主流吹晒大風鏡仔賺藍養黃本土文化人唔計
又唔見出黎正視聽
個啲黃豬而家洗濕左個頭又要改歷史
無發生過
果陣新聞稿寫到佢衝出國際拍外國片
套野仲有肥魯跟埋去一齊拍攝,咁你話Viu係咪睇套野睇得好重
Amber Heard係Johnny Depp張床瀨屎
你再估下用落鏡狗身上係咩意思
佢地圍爐like支持鏡狗/鏡狗新歌啲留言
所以咪要提下佢地當年一眾cctoy點吹奏鏡狗
70萬係台幣?
笑死,講到香港得返佢地叫本土,宜家香港無其他人拍戲咩。張繼聰套窄路明明風評幾好,但得850萬票房,留返啲錢支持啲真係好嘅好過啦
個張真係好撚嘔心
煽情虛偽作假齊撚晒

追星未追星 係要作咁撚多理由俾自己
套戲唔係今日定琴日先上映?
呢套戲, 睇返時間, 係之前跌mon之前去拍
而家睇返, 當時VIU上下都覺得班鏡仔已經係香港市場站穩陣腳無對手
所以就可以亂鳩咁黎, 之前林俊傑單野充份可以睇得出VIU既態度
林俊傑? 派鏡仔無工開果幾個去就夠

講大話講到連自己人都信
其他人唔知, 唔通佢地唔知班鏡仔點彈起黎
只要香港無左班癲狗周圍咬人, 個個都講真話
班鏡仔即時變地底泥

唔尊重前輩, 踩低舊歌, 然後自己又走去唱
大言不慚話要衝出香港, 要做亞洲第一
之後衰左, 就話要回歸香港市場, 做返好個底

難為就係當時好多前輩歌手都出黎比手指公
而家睇返, 呢班人真係被釘在恥辱柱上

好喇, 前事不忘, 唔知道, 仲以為有幾勁
你老母, 去台灣拍套戲, 就覺得自己衝出香港係前無古人後無來者

廿年三十年前, 稍為係香港做起少少既, 都會去台灣度走一轉
郭富城係台灣紅返黎香港
黎明 張國榮係韓國都好撚紅
譚伯上埋紅白
對比胖虎, 真係少少野都要炒到天咁大

假設票價係300台幣
到現時為止應該唔夠3000人入場
喂喂人型畜,我一個view都冇比過佢地既MV、一蚊都冇比過佢地既戲、完整聽過既歌一首都冇,點撚樣無恥呀?
依家睇返
有份出黎吹捧鏡狗班前輩歌手真係好撚柒
支持埋啲垃圾代表香港
班友有冇望清楚佢地點走紅同實際有幾多斤兩
香港啲姜嬸唔出錢刷票房?
5年條肥閪有咩進步過?唱歌live一樣鬼食泥超重鼻音,跳舞真係好撚似抽筋,拍戲拍劇已經俾晒啲最容易做嘅佢,依然都係冇戲,身型由老姜嬸話受傷要慢慢復原去到肥先可愛條撚樣根本仲衰過古惑仔搵食,到今日只有蠢西先會迷隻豬
多謝果班Viu狗同cctoy亂帶風向亂吹奏啦
我真係諗唔明點解25歲都未夠但可以咁撚肥,我仲大過佢又無咩做運動都無佢咁撚柒肥,點樣可以咁西利
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞