香港頂流姜濤電影,台灣上映怒斬六千多票房大賣

348 回覆
94 Like 27 Dislike
而家集體篡改歷史唔鳩認

次次都問人: 係咩?乜有講過咩?
邊個講㗎?唔記得喇喎

或者話: 總之我無講過,你不要代表我

我睇返資料, 台北累積去到70萬票房
老實講, 完全唔得
佢揀呢個檔期上, 已經避左好多大作, 但成績都仲係咁既屎樣
最好笑既, 又係西門町3000人逼爆, 點解次次都係用呢招
請問tvb冧
政府會妥協啲乜?
台北屈臣氏個Mirror 招牌仲響唔響度
真係咩都可以入cctoy數
我諗你搞錯,佢明顯喺屋企同屋企人講普通話,追又追大陸野。邊有人講母語會閪過其他語言,大J日文幾叻都唔會好過廣東話,根本佢母語係普通話
就係大家都廢,先想洗牌攬炒重新嚟過
(如果叫到糊嘅話)

所以好自然引發共鳴互相支持
樓主應該都估唔到有好多人唔留意姜濤嘅程度係連邊套戲有佢份都唔知
牛B死了 又上榜
連續兩套? 你係咪計埋之前套台劇?
點解次次講撚完都扮無講過
之前Ig班 鏡粉直程認埋追mirror係佢地嘅政治失敗寄託

香港人嘅無恥真係好似你咁 次次講完扮無講過
但喺佢哋嚟講已經好突破
突破咗自己

班老婦女本身匿喺深山古井
幾十年無聽流行曲,與時代脫節
都係因為社運,支持年輕人
先去聽mirror、姜逃

好似啲古人穿越劇咁
呢套宋芸樺都係女主角之一
你隻mirror打手盲推post唔屌台灣人唔睇宋芸樺
盲目支持咪變咗縱容,無競爭邊有進步,睇吓佢竟然可以連身型都唔keep做肥仔,完全係目中無人覺得自己點都紅嘅態度
所以我咪話佢自細少講廣東話
廣東話都唔係佢母語
講非母語 -> 講得差 -> 無自信 -> 越講越差
佢去啲國語/普通話地區發展
真係對大家都好
其實有好有唔好
去台灣發展,香港人就唔駛對住佢條撚樣
但同樣地會影衰香港藝人身份
所以最好就係立即收皮唔好再做藝人啦
俾香港中年婦人睇既AV
CCtoys 成日笑tvb 個炎雙非,但起碼人地廣東話好過佢
果班咩pop狗,除暴sir,細路sir班柒頭咪cctoy囉
呢班垃圾到依家仲係度吠
之前套台劇我知道, 但呢套戲, 我係睇戲院有乜戲睇果時無意見到
乜撚野2019你地陪我走過,今日撐返你哋嗰一張吊頸圖,send過嗰D全部都係老肥毒柒嘅師奶
點解台灣啲戲票房好似仲低過香港
肥姜紅不過羅湖
唔明
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞