香港頂流姜濤電影,台灣上映怒斬六千多票房大賣

348 回覆
94 Like 27 Dislike
姜濤666
一群飛咗去台灣既老殭屍冇不停包場咩,唔係要條肥閪出醜呀
完全唔知佢咩戲
征服寶島
王炸
姐係邊一套?
連續兩套戲台灣上票房都仆直,台灣人都唔睇你香港天團上弦一主演既戲
你睇cctoy吹奏既香港頂流,賺藍養黃本土文化人有幾垃圾

歌影視冇樣輸出到
淨係識扮黃呃飯食,一路賺香港人錢,一路輸入支那文化
冇野叻,影鳩衰香港藝人就最叻
留係香港陪班傻閪阿嬸阿婆圍爐算鳩數啦
cctoy吹奏既香港頂流,賺藍養黃本土文化人
邊個咁講?開名啦不如
【9/16(六) 台北單日票房粗估】

No.1 (new)#威尼斯魅影謀殺案 130.8萬,累計: 214.4萬 (+56%)
No.2 #鬼修女II 97.6萬,累計: 829.8萬 (+109%)
No.3 #私刑教育3 63.6萬,累計: 1428.5萬 (+111%)
No.4 #查無此心 48.9萬,累計: 415.9萬 (+74%)
No.5 #GT:#跨界玩家 32.4萬,累計: 1402.9萬 (+113%)
No.6 #奧本海默 30.6萬,累計: 8119.9萬 (+100%)
No.7 #粽邪3:#鬼門開 19.4萬,累計: 1155.5萬 (+114%)
No.8 #我的麻吉4個鬼 14.1萬,累計: 858.2萬 (+140%)
No.9 #我最愛的笨男人 13.3萬,累計: 133.5萬 (+27%)
No.10 #Barbie芭比 10.4萬,累計: 7095.1萬 (+149%)
No.11 (new)#我的天堂城市 9.7萬,累計: 12.5萬 (+250%)
No.12 (new)#鬼偶 8.0萬,累計: 11.8萬 (+114%)
No.13 #蘭陵40─演員實驗教室 7.6萬,累計: 27.0萬 (+946%)
No.14 #名偵探柯南:黑鐵的魚影 4.9萬,累計: 5007.5萬 (+717%)
No.15 (new)#成功補習班 4.5萬,累計: 19.4萬 (-)

兩日就已經儲到3皮野HKD票房
果然勁受歡迎
Search下2021年關於Mirror既post已經一大堆
殭屍再唔包場,我姜逼到時又恥笑嗰班老嘢了
佢做 鬼修女?
台灣人睇戲好平?
2千幾萬人口,每日最高票房都係得3,40萬港紙
有冇可能協助宋芸樺破主演最低票房紀錄?
睇完都唔知佢個套戲叫咩名
我的天堂城市
我的天堂食屎
佢係咪放棄香港
Cc台吹奏係你吹出黎?
姜糖冇包機飛去包場咩
mirror真係紅不過羅湖。。
究竟點解會係香港咁紅
唔怕 香港頂流會係香港收幾千萬
姜嬸一人睇一百次
歌影視冇樣輸出到

其實除左黃藍
香港新一代班柒頭用對眼聽歌 陳奐仁係有少少涉嫌抄歌歷史
唱功屌打九成唱將 咪又係樣衰冇得紅
佢唱歌屈機到仆街
Bohemian Rhapsody by One Man
https://www.youtube.com/watch?v=aHBwdRPUnIk&pp=ygUPaGFuamluIG9uZSBtYW4g
陳奕迅 2003 Concert Part 8 - 阿士匹靈
https://www.youtube.com/watch?v=I7ZGSUQGV60&pp=ygUW6Zi_5aWV6KiKIOmYv-Wjq-WMuemdiA%3D%3D
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞