香港戲院會員優惠全攻略 / 新片資訊交流 #23

561 回覆
5 Like 6 Dislike
今期興重映,呢套就咁睇圖可謂呼之欲出

之前香港夜繽紛個post仲好笑
LUXE超巨幕配搭全景聲音響 票價$80盡享震撼影音體驗
「MCL AIRSIDE戲院」9月28日登陸啟德
.
MCL院線第17名成員:「MCL AIRSIDE 戲院」,9月28日將登陸啟德,以港幣80元的超值票價,為喜愛電影人士提供LUXE超巨幕配搭杜比全景聲的震撼影音體驗。位於啟德70萬呎的新落成大型商場AIRSIDE之內,「MCL AIRSIDE 戲院」佔地33,000呎,分為兩層,位於商場的5樓及6樓,合共7間影院提供916個舒適座位及28個輪椅座位。
.
1院為LUXE超巨幕影院,內置約19米乘9米的革命性RealD 終極銀幕(RealD Ultimate Screen),比一般銀幕光亮85%,令2D及3D電影的影像加倍傳真。另一方面,終極銀幕的光亮度均勻分布,減少銀幕兩側的陰影;院內觀眾無論從任何位置,皆可欣賞到清晰影像。音響設備為杜比全景聲音響系統及JBL專業揚聲器,靚聲靚畫相得益彰,為觀眾帶來聲光畫完美配合的頂級巨幕享受。
.
2至7院為現代化的無機房設計,可靈活運用有限空間來增加影院數目,為觀眾帶來更多電影選擇。影音設備方面,採用超高清NEC 4K Laser投影系統,配合杜比7.1數碼環迴立體聲音響系統及JBL揚聲器,為喜愛電影人士提供高質影音娛樂。
個大院銀幕19 x 9,呢個幕唔知係香港排第幾?
半價嘅反應都唔算好熱烈
三日長假好多人都離港消費啦
關咩事好多戲院同信用卡本身最少都有8,9折 有啲又買一送一 半價都唔算真係好平 好似上次咁30蚊買2張連嘢食都未過百就肯定爆
平時都半價,做乜要特登同人逼
星期三睇都係$40,洗乜同人迫

airside 大院

黃大仙區可以唔使捱荷里活窄凳啦
airside係咪冇imax?
Ai好撚好睇
Airside luxe定位係唔係海運巨幕果種唔使加錢既大mon定位?
Mcl喺airside嘅香港經典系列會有咩戲
據mcl宣傳
佢塊screen同普通既係唔同
至於有咩唔同,可能要專業小小先知
第一round係喋血雙雄
再光D
排魔戒套票排咗65分鐘仲要兩場只能買側邊廿幾號位
今日真係不宜搶飛
好在有人嘈佢先賣得快返少少,如果唔係仲耐
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞