香港戲院會員優惠全攻略 / 新片資訊交流 #23

809 回覆
7 Like 7 Dislike

上星期都仲係可以買平送貴
不過買果張冇折扣同冇得儲分
所以買早場送正價場係最抵
1212 首爾之春真係好睇

安樂開頭只係想放佢上爆谷台 好戇鳩

而家都只係做幾場特別放映 浪費到爆
你唔係唔知韓片而家係香港票房差到點既地步呀話?
而家咁樣做特別放映隨時重好過正式上
其實而家安樂算半跪咗
呢套唔算特別放映
佢用到百記啲贈券
話口未完百記4間QR Code戲院之一的APM轉埋做"全自助"售票
觀塘出名多長者觀眾,好多都要現金俾錢又唔識篤機,早場一路場面墟陷都咁搞真係....
另一方面上網買飛一樣仲係要收手續費
最好笑係全條院線為推全自助入閘機(一句講晒又係為cut人手)死都唔行人手攞手提機掃QR,唔知係咪場地地勢關係搞咁多年都只係得4間戲院行到QR Code
最最好笑係連同樣堅持整QR入閘機的M記安裝進度都快佢好多
例如尖嘴果間新接手戲院,6間院分3層入場都已每層裝晒
百記做到咁半桶水真係勁得啖笑
售票角度來講應該算係特別放映
但唔俾用買一送一
或者買一送一買2場做送一果場,只能做買一果場
佢一係就正正式式喺BC/PE做特別放映先擺上電視
安記一開頭擺明就係想用佢谷爆X台用戶數啦
mcl主要都係手拎機scan喎
同埋the one每層得一部閘機
入場會拉龍

而家百記就係要慳人手
人手拎機scan即係慳唔到人手
咁整嚟做乜
唔係喎
比送1212 喎
我係買阿基有間電影院 搭 1212
前者要買 後者係送
睇分類,阿基係bcspecial,一定要買

1212唔係特備節目,連特別放映都無mark,可對比聲影路

我見我去開果幾間M記都係有部fix死咗既高身大機(有D根本又係場地問題唔裝埋個閘)
要職員幫觀眾擺張飛放上部機度scan先俾觀眾入場
呢個目前來講係仲慢過人手撕飛

QR Code入場唔止慳人手仲係方便觀眾
好多個場都明顯係裝唔到自動入閘機/唔值得裝
咁呢d戲院咪唔好裝入閘機叫職員用手機scan飛囉
咁就搞到咁多年都只係得4間院做到QR Code
睇得出百記整QR Code唯一目的係cut cost而唔係方便觀眾
我去PE counter買飛問過
職員話唔得,1212只可買唔可送,搞到我要俾多$5
見你搭阿基就知你係去BC睇
可能間間院唔同或職員自己都唔清楚啦
家有喜事2022啤牌?
Southside英皇戲院?
咦,百記又做番感官世界
https://cinema.com.hk/tc/movie/special/4?

又可以係大 Mon 度睇剪 JJ
位於九展的 The Metroplex即將結業。倒數一個月, The Metroplex宣佈舉辦「道別星影匯感 謝禮」,在The Metroplex最後營業的一個 月,購買任何VIP HOUSE戲票一張,即獲 神秘禮品一份。各位影迷萬勿錯過。
上次都係PE THX大mon睇
今次6院
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞