香港戲院會員優惠全攻略 / 新片資訊交流 #23

561 回覆
5 Like 6 Dislike
睇reddit原來美國戲院有啲deal係3-40美金一個月任睇
十幾年前美國已經有間叫moviepass公司玩任睇
好正
咁講insight pass仲平D添

姐係cinema city 都收皮
朗豪坊應該都塵埃落定佢續唔續約
我一回完,就見到講剷片有呢個post

踏入2024年,將會至少有位於黃竹坑站的英皇戲院開業。不過對於戲院業界而言,也許更為關心的,卻是位於朗豪坊戲院的經營權在今年下半年花落誰家。

旺角朗豪坊商場於一四年開業,當時由UA院線承租,成為UA朗豪坊,多年以來成為香港戲院票房之最。而戲院於十年租約完結後,被黃百鳴旗下的Cinema City以高租金承租搶下,並且在裝修後成為Cinema City朗豪坊,於一四年十一月開業,並且在一院設置韓國CJ CGV開發的4DX動感影院系統,有關租約同樣十年,將今年七月屆滿。

據接近戲院業內人士指出,旺角朗豪坊戲院雖然租金高昂,不過位於中心地帶,仍是不少院線希望爭取的位置。當中既有現有院線希望搶下之餘,Cinema City亦希望續租,畢竟該院線隨著今年稍後九龍灣國際展貿中心的星影匯將受九展重建影響結業,只會剩下旺角朗豪坊、荃灣愉景新城及柴灣永利中心三家戲院。至於最後會落在哪家經營者,相信今年年中便有答案。
應該04年?唔係14年
Ryan成日打錯,都唔校對
記得佢話咁可以防抄文
下?咁都得?
我覺得CC續約機會唔大
始終成本高風險高之前又同業主鬧過不和
而且佢咁縮老銅兩院似乎佢冇乜心做落去
M記始終未在該區插旗(如果油尖旺唔算一區的話)
覺得佢應該最有機
仲有E記應該都有興趣

另外講起E記黃竹坑
本來話2023年12月開但到宜家都冇聲氣
係咪同該區樓盤滯銷有關?
黃竹坑個場話分3階段開
而家先開左20%舖
其實有心抄嘅話咪改過啲錯字再出都得
m同e接手都有一個考慮:裝修要錢要期
仲唔知有無budget搞呢?

CC續可以唔洗比錢裝修,續多一兩年,等經濟好再放租出去都有著數
依家夜場生意又麻麻,一個月六百萬租金邊間都頂唔住
其實係

唔明咩logic
今個星期得Anatomy of a fall 同 藍色恐懼 想睇

潛行,啲人話係笑片嚟
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞