泰國旅遊討論區(10)

998 回覆
8 Like 4 Dislike
究竟邊條撚樣每個留言都負評
條友應好撚得閒,有時好早佢就負評咗.
有啲地方行路去有排
下個月去BKK+PATTAYA+RAYOUG 今次可能會去大城
想問仲有冇呢D遺址既地方
一眾連登仔唔係正正擔心會咁咩
擔心得既連登仔通常都係少出國又冇朋友既毒撚
話泰國安全佢地唔通會信咩
之前有個不停開kk園post
後來自爆原來住福田
係咪其實aware d 都無事
十條友去bkk 有無住宿好介紹
有諗過book 成幢個啲
但8月試過係agoda book民宿 點知中大伏
去到住唔到 要臨急book 另一間酒店
所以都有啲驚驚地 跪求安心推介
邊道買蛋糕正,住asok
好正,thanks
D包不得了,我買返hk
係芭提雅得自已有d無聊,無理由自已一個玩atv,卡丁車
有冇咩推薦適合一個人玩同食
6巷
已經係club 識咗條女
咁叫條女帶你去附近離島玩,夠hea足一日
未試過check

不過帶2萬baht 都唔係好多啫
book 個陣話入住前三日會通知入住資料 password個啲
過程中有因為加人數 sd 過email 去問
但都無回覆 (嗰陣我認on9 應該要意識到伏伏伏)
一直等到過埋free cancel 都無覆過
問去到入住前三日都無回音 已經即刻問agoda 點處理
agoda都係例牌話會聯絡對方 叫我等多陣啦

前一晚都仲無消息 再追問agoda
話要等當日check in時間過咗 先可以confirm對方拒單
咁先可以free cancel成張單
最後真係喺民宿樓下等到check in 時間都住唔到
揀咗退錢+賠償訂房金額10% agoda回贈
去到樓下都見到有兩班外國人係到等 唔知係咪一樣成苦主

咁搞一搞無咗大半日 心情都燥 驚咗bnb啦
唔好似我咁on9 就要blacklist 哩間
SpaciouX 2BR/Near Terminal 21 Asok
房東名:BangkokStay KEN
黎緊去bkk,諗緊買WI-FI蛋定電話卡好?
2個人去
邊有人用wifi蛋㗎,電話卡仲平啦!
去曼谷坐Hkexpress 係咪平極都要1900來回?
$1900我不如坐EK
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞