泰國旅遊討論區(10)

998 回覆
8 Like 4 Dislike
如果得一個人係咪Book 唔到?
曼谷+芭堤雅7-8日大家覺得幾多budget為之合理
有無巴打絲打們知道曼谷有個商場係無冷氣,但係好多日本野食,附近好似都多日式野,知唔知個商場叫咩名?thanks ar
Terminal 21後面?

Prasarnmit Plaza ประสานมิตร พลาซ่า
https://maps.app.goo.gl/DFGFJhooZPfWprQa8?g_st=ic
有冇巴打絲打有自駕遊經驗
易唔易搵到車位泊車,收費又如何?
想問問各位住on nut 三人 有冇推薦
計劃緊屋企旅行上次去都asok想試下新地方
想問hkexpress 返香港check手提行李嚴唔嚴
聽講日本宜家度埋尺寸
有無咩app 可以睇到 BTS/ MRT 車程?

另外有無類似八達市的卡買?
日本就好嚴, 上機前全部都要檢查尺寸大小, 一人只可以2件隨身行李上機(手袋都計1件) 有D仲要磅埋重
2星期前深夜到冇咩人過關, 禽晚11點過關就排左15分鐘左右.

只玩海陸空食 $6000左右夠曬
我今年三月又係曼谷+芭提雅10日大約用咗2萬5左右

我係咩餐餐都食成千銖加玩越野車同槍加其他水上活動仲有
我覺得budget當然係越多越好,玩嘅時候唔洗就住就住
上個月福岡返香港
有個港嬸入閘之後買多左野, 我點數佢都係多左一個hand carry
個日本地勤同佢講左一陣, 然後唔撚想同佢嗌就放行
死拗話check in已經check哂袋, 自己買多左少少姐
我係成田時見到呀嬸嬸拖住一個0急, 一袋係禁區入面買既手信同一個好細既手袋. 最後地勤都要佢將個手袋放入個手信膠袋入面先比入閘
想我嬲?
布吉塞車時間係幾點
下個月又去玩幾日了,開心!
近就去B1 SUPERRICH果層行入去有間BOXTEL 既出租房, 幾十尺既房仔入面只係有張床外乜都冇, TOLIET就用公家廁所. 收費按小時收費. 4個鐘約270左右. 唔平但方便
前幾日我就住左間叫GATE 34 既酒店. 24小時都有收費 SHUTTLE , 每程200匹. 酒店離機場3個字車程, 同圍乜9都冇. 250左右一晚房間都算乾淨燈光又夠.

另外我又住過2間機場周邊既酒店.....百幾,2百蚊一晚......勁恐怖, 黑媽媽.
夜媽媽又唔去得遠, 一係拎左車泊返入機場停車場後返機場DUP下骨, 3幾個鐘好快過. 唔DUP骨一係好似我上面咁講去BOXTEL 恰陣, 你朋友到左打比你你先行返上去ARRIVAL HALL MEET佢再一齊去拎車.
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞