泰國旅遊討論區(10)

998 回覆
8 Like 4 Dislike
好睇有冇同其他航班炒埋一碟

第一次去嗰陣2:30pm落機完全冇隊

第二次夜機delay,同Emirate撞哂,排左粒幾鐘
仲要比條死肥閪老點,排左少counter啲嗰邊
一邊4個入境,一邊6個,屌佢老味
包唔包過路費?
想問下有無人知道centralworld間citi係邊個位?
定除左佢同asok仲有無其他atm提款免果220thb?
想問下邊度有貯物櫃可以做行李,last day夜晚機
好似係得呢兩間免手續費 上個星期喺asok果間提過. 之前睇過有人講話下年間間撳都要比手續費 唔知係唔係
㩒果陣會唔會有提示無手續費?
或者話其他atm有手續費既佢會唔會講?
驚去錯比人扣220thb都唔知道
㩒左先知道
租車,搭車嘥時間
佢無提示架,好似香港d提款機咁,有d銀碼比你簡.不過部機旁邊有citi個標誌
仲租車,直接跳上的士,行慢一步靚女都比人簡晒
酒店check out左可以擺行李架喎
預返時間返去拎咪得
租車同包車有咩分別
包車仲可以訓教唔洗搵路
租車可以唔洗等車,有時call grab要等十幾分鐘先有車黎。另外想有私人泳池同埋啲女玩水嘅話villa通常要去到sky gallary 或者中天個邊先比較多選擇,高級海景condo都係得個邊先多,住呢啲區域一出門口就攞車方便好多,好多時啲女見住嘅環境靚又同你玩得開心第二日唔返工陪你玩多日
臨走個日下午或者傍晚機可以check out完揸去曼谷食下野hea多陣先再去機場,時間全部自己掌握曬

利申每年去三四次秦國去到識講一定程度秦文
作為乘客,泰國馬路好撚癲
搭親grab都覺得全部都係駕駛高手
屌個自助過關係邊,上次問係三號關口先有
今次去三號又冇牌寫一排就冇得返轉頭
冇左好耐喇
咁快收左皮
上禮拜返黎
centralworld果間一係壞機一係俾人撳哂
asok果間穩陣,好似有四部
泰國馬路狀況已經好過大陸越南好多,泰國都揸唔掂咁係駕駛者經驗問題
Airbnb book咗某個公寓
業主話物業公司可能問我哋拎護照副本
係咪正常?
如果酒店式管理嘅公寓check in流程同酒店差唔多都係要俾護照大堂職員影印

如果叫你信箱攞鎖匙/匙卡 一般唔洗
唔該巴打
之前只住酒店
但見依家啲公寓好似仲正
泰國公寓係正,設備齊全私隱度高唔少有天台泳池同gym room
有冇人潑水節去過泰國,好冇玩?
其實你唔入個戰區嘅話,喺街唔會有人整濕你.
利申 潑水節嗰日喺曼谷
問定約fd
廢事去到乜都無 個個屌柒我
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞