Armored Core VI [PS/XB/PC](2)自認魂系/英高/F社fans退錢唔駛入嚟講,冇人有興趣

1001 回覆
12 Like 5 Dislike
開左火神機槍即刻買左兩把 打到第五章都未換build
可能boss要打好快
我s個次隊友飛走 冇擋箭牌個段劇情都未講完就打爆左
以前近戰垃圾
今次得近戰打得痛
要睇邊集,最起碼上一集d劍同撞針就算完全無追尾都好恐怖
冇追尾咪垃圾
尤其是ac4 同fa 快到冇改過既子彈都打唔中人咁
正如製作組講今集係動作驚,動作驚唔打近戰點得
今晩trytry
我呢隻卡得耐過chp1 boss
但批友一樣一野插埋黎,仲極大機會一野即死
好撚正 BGM 又係
真係搞唔掂可以出返坦克機關槍+雙肩炮先打近戰
佢沖埋黎肩炮打down+機關槍掃到過熱
大概4轉就打爆
淨返遠戰就沖埋去打down再掃

比佢打爆勁臭串
打到CHAP4
支LANCE好正 好似巴力特格
佢開盾我衝過去爆assault armored打down左佢
以前d打樁機拎黎秒大型站樁boss就得
對住ac根本冇可能追到
反而smg ed高射速既武器就極好用
佢插你 你就向前dash
真心技術問題
online對戰有一堆怪物,試過空中都畀人插死
今集係咪普遍慢過上集?

話時話好彩今集有得lock, 比新手/手殘黨都可以快D上手, 好似街霸6個modern mode咁, 宜家無lock唔識玩了
同埋如果PC無auto lock, 用kb mouse個優勢真係會大好多.
背脊果兩碌加農炮係咪即係廢
唔好同班nt比
nt可以用拳頭打死你
雷射果碌? 係
未有榴彈加農炮 & 沙蟲炮之前既替用品
用兩足覺得雙手槍唔錯,其他就唔識用
實彈果把手槍仲好用
衰在彈夾少 唔適合跑圖要打大量兵仔既關
今集kb mouse 用soft lock 好順,我完全無hard lock 過,想甩lock fing 開就搞掂,甚至手動甩槍打人,故事爆埋二週目都無乜感覺,入pvp 先真正爽
五百!?
睇曬成個po
好似冇人討論過浮游炮build
係唔係我呢啲浮游炮輕裝近戰流先係異類
佢點解做到最終boss
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞