Armored Core VI [PS/XB/PC](2)自認魂系/英高/F社fans退錢唔駛入嚟講,冇人有興趣

1001 回覆
12 Like 5 Dislike
LM
邊個話第2章蜘蛛難打比起第1章果隻易打好多
次次玩ac都覺得手制設計反人類
屌你點同時兩個蘑菇前後左右圓圈三角
你明顯唔係強化人
頭嗰幾版拎完laser已經可以一槍一隻
等到爆機再打個效率其實差唔多
拎部勁機去屈臭佢你估D人唔知咩
問題係唔知佢究竟要求乜丫嘛
早一關慳完子彈無傷咁過S唔到, 原來係要趕時間
然後下一關以為佢趕時間, 點知原來又要殺強敵
佢又無feedback俾你衰乜. 當你以為自己打唔夠快或者用多左子彈, 到頭來原來唔係, 你好難怪人怨架wor.
隻驚有幾章?

每晚兩個鐘真係唔夠打
近戰?
上網抄返嚟

注意:本作總共59個主線任務,為防劇透下文儘量不寫出具體的任務名稱。

歡迎閱讀裝甲核心6的白金攻略!本作的特點是具有挑戰性的BOSS戰、入坑門檻略高和多結局。本作不是開放世界,也沒有等級系統,玩家可以自行選擇遊玩任務,可以通過購買OS系統升級來獲得永久增益。首先需要解鎖所有任務,這是獲得所有S等級和收集品的第一步。要解鎖所有任務就需要至少完整通關3個周目,每次體驗一個結局,有些任務是新遊戲+和新遊戲++的專屬任務,必須在整個主線中做出一些關鍵性的選擇才能解鎖有新任務的主線分支(具體請參考下文)。將S等級留在最後完成會比較容易,獲得其他獎盃後可以獲得強力裝備降低BOSS戰難度。

收集品的包括戰鬥紀錄、情報紀錄和零件,戰鬥紀錄是血條左側帶有紀錄圖示的敵人,將其擊敗後即可獲得;情報紀錄只需要收集10個,推劇情時可自動獲得,無需額外收集;零件會出現在任務中的隱藏箱子中,使用掃描時會顯示標記,每個箱子都可獲得1個零件。需要將近100%的達成率才能白金,唯一不需要額外尋找的是所有情報紀錄。

最大的挑戰是獲得所有任務的S等級,有些任務非常簡單,完成時間也很短,但有些任務則需要多次重複。在新周目中可以通過【重玩任務】選擇之前周目中解鎖過的任意任務,遊玩之後就可以在新周目中解鎖該任務。除此之外白金還需要完成所有競技場戰鬥,所有競技場都會跟隨劇情推進自動解鎖,在新遊戲+中會解鎖第二個競技場。本作總共包含5個章節,共59個任務,但每個周目只能完成37-38個(每個周目都會出現一些新任務,新遊戲+/新遊戲++還會加入替代任務和專屬任務)。此外還有7個訓練任務和41個競技場BOSS(第一個競技場有29個,新遊戲+/新遊戲++競技場有12個)。

任務選擇中唯一可以查看的是戰鬥紀錄的收集進度,情報紀錄和零件的當前收集進度是無法查看的。每次找到新的收集品之後必須要完成任務才能計入存檔。選擇適合的BD和玩法能夠降低難度,方便更輕鬆地擊殺BOSS(具體請參考下文)。
lm
有無人將L1R1 同 L2R2調轉?
肩武用L2 R2 先順手啲
所以點解要玩到用AC 持ち
但事實係需要用咁多制
靠鍵鼠應該解決到呢個問題
無買pre order既話,啲普通裝夠唔夠打?

好驚卡一卡關就
今集月光武器好撚勁
冇問題,佢進度安排好哂
啲BOSS出現前一定幫你解鎖剋制嘅武器
真係唔夠打出去砌一砌裝實過到
隻game係咪無得簡難度
有 ALT + F4
打到第三章先知有補血
屌你隱形個一章拎唔到s
成日搵唔到啲戰鬥紀錄怪
呢位巴打堅秋
要拎s既話唔洗知
重玩炮台個關拎D
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞