[KPOP] K-POP 2023討論區 (39)

1001 回覆
1 Like 13 Dislike

skr skr on nigga
一開始我覺得佢把聲質算OK好聽
佢平時係group入面嘅part係ok嘅
但係佢自己solo唱就開始太over
七情上面 個腔扭嚟扭去其實真係有啲難頂
啱啱出道其實都唔係好覺 嗰陣時都尚算舒服
係近呢幾年佢可能想show off多啲
開始喺度壓厚自己把聲唱歌就有問題
因為佢又唔係唱功top
太多呢啲整色整水就反而暴露弱點
我覺得呀效有時唱歌變嗌歌
佢共鳴位係胸腔
就連有時上高音個共鳴位置偏下
咁做嘅話,如果技術好係work嘅
只係呢...
壓厚把聲唱可能係佢想嘗試open throat都係未handle得好?
佢有呢啲意識,只係做得唔好
整容前嗰樣同條仔幾襯
係.. 不過璉宝真係勁..
算好過太軟學生照
紋身緊身黑衫金鏈
嗰種90年代古早mk氣息好濃烈
技術上我唔識評論
但係佢啲musicality 音感處理確實係偏leung
studio version還好
但係佢最近呢兩個acoustic live就好覺
感覺上佢想用啲jazz jazz哋嘅approach
但係又係弄巧成拙
建議佢都係簡單地唱會好啲
公道講句太軟好睇啲
公道講句娜璉(2016ver.)正嘅
聽完佢唱kill bill 就明
我認真想學唱歌㗎 你唔覆我
你係高材生唔駛學
STRAY KIDS 海外粉絲恐襲式洗版IVE 張英完

今日先知連登有咁多音樂才子
完全唔明樓上講啲問題同點樣老套
[#퍼플키스]

1st Single Album [FESTA]

🎡 CONCEPT VIDEO 🎡

🎠 https://youtu.be/7KDnspckgAg

2023.09.05 6PM RELEASE✔
LEE CHAE YEON 1st Single Album
[The Move : Street]

CONCEPT PHOTO
#Spin_Up 📸

2023.09.06 6PM (KST)

【2023 KIM SEJEONG 1st CONCERT TOUR
‘The 門’ IN TAIPEI】#D站席區加開售票資訊

◼️售票日期:2023年8月26日(週六),11:00開賣
◼️售票方式:https://oninn.kktix.cc/events/tehkjhv
◼️演出日期:2023年10月15日(週日),18:00開演
佢個樣唔好再進化得唔得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞