利害了我的港,高級文青cafe 店員冇招呼,所以post 客人cctv 公審

524 回覆
221 Like 43 Dislike
啲執笠倉文具舖成日po人大頭話係小偷,有冇犯法,未審先判?
世柒老師同細良國父係好多人逃亡既心靈支柱黎
支持店主出律師信,
記得要搵FACEBOOK比資料你呀
唔好唔告呀

擺埋上小紅書啦
阻撚住班妹豬傾計 行開啲啦死毒撚
post CCTV 無問題

Karen自己上網屈鳩人,人哋post CCTV 做証據反駁。自己7咗,又嘈人哋唔可以用証據反駁你?

香港同強國唔同,無肖像權。人哋放店內或店外公眾地方 cctv出嚟係無犯法㗎。強國思維如果諗唔明咪直接科水揾律師告囉,唔敢告又鳩嘈人哋有錯?

Karen 下一招通常就轉嘈話道德, post 個客 cctv不道德之類。

合法使用 CCTV 作為証據保護商譽
Vs 不提証據鳩屈人商譽仲要唔想俾人知實際事發經過

嘅道德水平
不如直接話你上網屈鳩人時,人哋舉証反駁你就係不道德啦?

間鋪服務好唔好我唔知,呢啲同啲嘢好唔好食一樣見仁見智。 post CCTV 面對客人投訴我覺得做得幾好, 用事實証據保護自己。發生過啲咩1清2楚。

香港九成商業地方都有裝CCTV 保障自己,商譽同錢一樣都係保障範圍。中意嘅街頭/鋪入面放部機放上YouTube 直播都仲得,人哋只要合法你唔中意都可以唔理你。
諗諗下好似你有道理d
決定支持老細出信
樓豬benry本人?呢間cafe有人話服務其實幾好
炒車機率極高
你知唔知就算你裝左cctv都唔代表你可以亂用啲片?
啲19 cafe賣又賣得貴
又冇服務
去幫襯真係交智商稅
又係黃尸
留名跟進
啲人就係咁 當面唔撚屌 翻到屋企就好撚嬲上Facebook打千字文 諗唔明咩心態
不過有呢啲老細其實都執到 起碼有事佢第一個衝出黎戰狼式幫拖 算係咁
你係店主
同佢講丫嘛
同我講做乜
而家真係咩都可以開個關注組出黎
我去黃店老麥既即磨咖啡已經吊打呢堆cafe黃店
就咁睇片咁樣喺個客手上拎走個menu真係好rude
但FB個店主話個客當時有戴住耳機 唔知有冇開口問左佢拎但佢聽唔到
(但講真人地聽唔到咪拍拍佢膊頭示意聲囉
幾十蚊一包沖到十幾杯一睇就知識啡之人
香港係合法的,你直接live 上 YouTube 都仲得。

香港同強國唔同,無肖像權。人哋放店內或店外公眾地方 cctv出嚟係無犯法㗎。用強國思維如果諗唔明咪直接科水揾律師告囉,唔敢告又鳩嘈人哋有錯

淨睇個老細啲留言都有問題啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞