利害了我的港,高級文青cafe 店員冇招呼,所以post 客人cctv 公審

524 回覆
221 Like 43 Dislike
做雞咩而家

為法律界帶來幾百到幾千收入

一隻字5毫
個人覺得b生係有kam
但間cafe一樣好恐怖

無乜好幫口
「 咁我真係覺得有問題先講,而且我係當面同店員反映過,但仲要比人話返轉頭🫨」睇翻個post, 條友自己話當時有出聲
被害妄想+過敏反應

b生係kam少少但起碼打字都叫睇得明。
老細同個barista d用字奇怪又唔通順,情緒化,人身攻擊,又回避重點,我個人就好難信佢地清白…
m記咖啡以連鎖店嚟講真係算幾好
其實佢唔啱估服務性行業...
如果覺得自己冇錯應該要堅持先係
做咩DEL片
幾正
啲傻閪真係要屌
去得呢的偽文青cafe係咁上下啦,你都係為打個卡既姐
呢度啲傻閪真係好笑
又咩服務態度又串又盛

服你老母咩
香港係咁㗎啦
你啲傻閪留港撚選擇留得喺香港就預咗要食屎㗎啦
屌你老母

仲以為自己做到正常人?
要服務就去大陸或者去外國啦
你哋啲留港撚M底狗閪嚟㗎咋
做雞可能仲好啲
可以揀客
見你柒下柒下可以唔做你生意
你靚仔可以唔收你錢
但你打開門口做生意揀客嚟做就注定柒
店主黃絲泥。。本土文化人
我地一路都係行緊有service路線
間嘢還完拖都唔見得澄清咗,反而見到個老細痴痴地
IG pls
背囊友B生應該係啲風趣基佬/仔嚟,睇IG畫圖設計都唔差,FB啲回應都捉到網絡交流嘅要訣,起碼感覺唔odd而人哋又聽得明

而成間cafe啲老闆員工啲post同IG就好似體現緊咩叫讀唔成書咁
入去坐bra枱 俾佢串下 話自己m底 想俾佢調 即有
物以類聚
盒裝嗰啲紅酒呀嘛

根本咖啡由種植到處理
到roaster再到cafe去到你手上
經過幾多人力物力,時間同工序

一粒豆可以由非洲種植,歐洲烘焙,再送去香港比你飲
點可能會平?

你見到平既咖啡,只係商業屎水咋

靚咖啡,從來都係奢侈品
以無知為樂的連登仔,不求甚解而屌佢貴係好合理
係因為你都唔係target market

不過舖頭飲,起碼3成價錢都係租,業主會多謝你
我都好耐無出去飲了,除非真係有特別豆
間野熄咗留言功能
十幾廿蚊杯McCafe,我留番$去茶記飲凍幻茶算啦
平時飲開即沖,雀巢3合一夠晒

以無知為樂,不求甚解既連登仔真係好撚好笑
去過意大利就知,d咖啡都好撚難飲(佢地所謂傳統味道)
D異性戀一開工就掛住媾女,當個客無到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞