利害了我的港,高級文青cafe 店員冇招呼,所以post 客人cctv 公審

524 回覆
221 Like 43 Dislike
香港d閪舖執撚柒晒佢就岩,一個仙都唔益班撚樣
link?
好多撚樣死撐呢啲so called 小店
呢啲所謂小店,往往有一個特色,就係老細或者店員都係串柒柒

佢哋會自詡係性格,其實根本就係唔撚識做人同做生意
執柒左佢啦
我專程黎飲咖啡
可能無大波仔仔招呼佢就嬲鳩
你講乜春嘢
係咪有病間鋪
本身佢篇野睇落都似係發脾氣咁打出黎
點知咁多人圍爐
衣家可能見有機增加follower,就出黎認係自己

佢個page又整咖啡師memes又有咖啡資訊
搞到facebook篇野即時滿fun
有冇人有cctv back up?
咁你想暗示啲乜?
笑死 一睇就知飲開屎水
其實而家開依啲cafe係咪好易?點解咁多所謂老闆連少少公關技巧都唔識之前果間食cake唔比叉又係咁,定係依間啲新一代老闆係以屌客為榮
有CCTV睇未
又要擺小紅書搵大陸客了
買部機整d淘寶枱櫈,清水裝修(文青風) ,加少少花花草草,去Starbucks /mccafe 學兩個月就開得
純粹係一班唔識禮貌嘅mk掛住同fd 傾計唔serve 客啫,你sure 佢哋係’文化群組嘅人’?
咁你想點樣?
人哋問你link 答啲9唔撚搭8既嘢
呢d舖,機沖係半自動
通常會揀豆,tune shot,貴係貴啲,但識飲既人自然會飲,呢啲價位做得到,即係有demand,要平既其實m記都ok,鹹魚青菜,各有所愛嘅啫

Starbucks就真係全自動喇,撳個掣自動磨豆即刻有咖啡,又唔使壓粉

而手沖d豆成本又會貴好多,一杯啡既豆都可能要$10-20
不過手沖其實比起機沖,屋企易整好多,如果學識咗,其實都唔使出街飲手沖

不過最貴嗰part都係租
如果飲嘢食嘢下下講成本
喺香港真係唔需要出街

所以我選擇自己喺屋企沖咖啡算
佢以為自己係麥迪文咩,咁大個人都戇撚鳩嘅
再講,香港其實有40-50蚊既手沖飲

不過唔係旺區,同埋d豆可能無咁fancy,無咩geisha厭氧發酵嗰啲咁解

80蚊嗰啲通常本身d豆都貴 (當然識沖就自己黎最平)
https://instagram.com/coffee.gym.psycho?igshid=MzRlODBiNWFlZA==
廢撚事比人話公審嘛
佢咁樣用字都應該無諗過會比人咁樣post真樣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞