利害了我的港,高級文青cafe 店員冇招呼,所以post 客人cctv 公審

524 回覆
221 Like 43 Dislike
佢意思係遇着呢啲客,店員只要大聲屌鳩佢就會縮
下雨天留客天留我不留
目前無法查看此內容
有無cctv
咁快D告,我想食花生
其實一定有得告,有錢就得,入唔入到係另一回事
真,飲紅酒都係
飲利賓納咪仲平
有人post咗但係又唔pin
咁咪俾人剪頭剪尾放上網
𠵱個post屌嘅就係佢
香港都無肖像權
Google map有人洗5星喎
咖啡如果有紅酒多ml
分分鐘貴過酒
對客無服務不特只
重會唔打格放cctv上網

呢間野真係搵狗去就岩
唔記得轉acct.?
素撚垃圾
點解我要轉ac
兩樣嘢都有貴同平
你話咖啡貴,紅酒十幾萬一枝都得

唔通我食開碗仔翅,又走去話人哋食魚翅貴咩
無意思,平有平食,貴有貴食

睇番外國,人地機沖咖啡同手沖都係相差1.5-2倍左右

香港Starbucks 都40,出去飲基本豆手沖60-70,比率同其他國家差唔多,80up嗰啲真係睇豆黎飲

貴係貴租咋
一日未蝕到執笠
一日都係正確經營態度
客人覺得谷氣只代表佢唔係目標客群
我係專程黎飲咖啡 kam 到
想人點答
部機頂硬上沖俾你好冇
同埋我試過同個屋企人(60+)去呢d cafe
店員個樣都唔係好想理我地咁
睇到最尾一句就知係bitchy格
強調自己點忙點忙,偏偏又要打字出文
打幾百字都會驚搞到自己冇life,其實係咪show緊自己嘅語言能力同智商有幾低☕️
[member][/membe]

文章咁好,俾大家欣賞下呢間文青店,由上至下嘅人嘅質素
隔住個moon都聞到陣臭閪港女味
對眼生左上頭殼頂
衣家個社會好似人地唔還拖
再有人同你圍下爐,就會覺得自己岩曬

番番去咩都未出淨係得一篇文既時候

單方面一班人不斷惡言相向屌間舖頭,
到有資深咖啡人邀請「特登黎飲咖啡」既事主(自稱從業員)一齊去多次,又覺得人地擺鴻門宴。

之後嘈到比人擺cctv,你又驚
Ig又講埋曬咩出評論係希望糾正業界歪風
唔希望搞到咁大出曬樣連累埋朋友
如果唔知有個事主有個咁既page都還好
但你做既野真係有d矛盾

唔即時三口六面講清楚,又唔直接搵負責人
最後簡fb page打一篇「評論」引黎一堆難聽既說話
同洗人地google評分
係未夠成熟定立心不良?
其實未必影響到生意,但可以知道你個人係點
係啊係啊又係香港人錯
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞