樓上漏水玩嘢唔處理可以點做

317 回覆
27 Like 166 Dislike
如果廿四小時好穩定咁漏好大機會係供水
佢地唔肯攪, 好似可以攪到釘契
如果咁簡單點解黃埔果單野搞咁撚耐
好奇想知 其實如果民事完對家都係賴皮唔賠可以點?破佢產?
上層個地板乜事都無. 你以為馬路爆水管向上噴呀
我都想講,如果條喉大家幾方都確認係樓主單位所屬,三口六面講清楚,原因為未來方便一勞永逸,不如提直接“封左佢”,睇下到時邊個驚。
申請拍賣單位?
共震喇叭幫到你
咁我買份保險做乜9
點整?爆上面屋整呀?佢上面唔搞永遠都漏水
一律建議攬炒
震樓神器
食環報告其實係曬氣,佢一定唔會寫到明係樓上漏,將來要上法庭亦唔可以做專家證據

同埋即使水係樓上漏落嚟,亦唔自動等如係樓上責任,因為有機會係公用部份(防水層、公用喉管)有損壞導致漏水。如果係公用部份問題應該係搵法團搞而唔係樓上業主。

解決方法應該係搵公證行做報告搵源頭,之後先決定claim 邊個
為左少少錢玩死自己仲on9
正經方法樓下真係無得搞
之前個女律師搵埋東張西望樓上條撚樣都係唔理
出律師信就肯賠咁順灘你執到
推 推到第時有事搵返個PO
講真如果樓上俾你倒埋色水, 再拎幾百蚊去泵下食水喉睇下有無事
無事既造樓上都做唔到d咩? 唔通走去換哂自己d喉
係呀,一定要有經驗啊 ,唔好殺錯良民😂
不過如果出到公證行呢,就係要對D仆街業主同埋搵唔到源頭先用嘅啫(又或者商舖,因為要claim返損失)
正正常常睇得通條喉係邊個嘅就直接同佢傾啦
依家好似有民事官非
石屎準備
條喉都大把野玩 佢玩你你玩佢啫
想玩野就搵師傅係隔氣位cut左條喉佢 落左塞塞住佢 佢屌你既時候就同佢講 你話條喉我架喇 佢隔水我咪自己整囉 等佢唔好再漏
遇過類似情況,上面爆水喉,我屋企天花瀨晒嘢,用左1萬蚊維修。
叫番上面賠,結果樓上既保險話,因為佢哋爆水喉,所以唔關佢哋事。 黐撚線
搵律師搞,又話金額太細,幫唔到手,話搵小額錢債,好鬼麻煩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞