份新工好恐怖....公司部電腦有監控軟件

242 回覆
1029 Like 18 Dislike
同啲国產電子垃圾有後門一樣
行得正企得正
驚閪咩
如果係keylogger,根本你send出街前已經log低咗

一般防毒軟件會當keylogger係病毒處理
好彩你發現得早
咁情況呢自己帶平板或laptop睇私人account啦
可以用咩方法睇到
就算del history都搵得返?
小心d講野
有咩問題?冗員根本唔應該存在
真丫
現成solution黎啦,邊會自己整
超多公司有,你除你退休唔做
Teams + powerBI都做到啦
監察你可以出幾個post?
諗起以前小學上電腦堂啊蛇可以黑MON/ 睇到我地做乜咁
我舊公司block左高登
我以前公司有三兄弟做老細 二老終日無所事事 係度負責IT 同上網炒股
佢又係日日mon 住我地上咩網 連google 都上唔到 我係做採購先放少少比我上網 之後佢每次見我上其他網隔一兩日就會 block 左個網頁
癲癲地 間公司係我走左之後幾個月就摺埋。

大把人比小小錢扮大老闆
某啲濕鳩公司用所謂防毒軟件。。。其實係防毒兼且監控9你。。。兼且拖Q慢你部殘舊電腦。。。。呢啲公司腦細最濕鳩,通常turnover 超高
其實係onL79嘅。。。有啲人成日要開會嗰啲點計? 有啲人開著啲software又未必做野嘅點計?
洗百幾萬
前公司試過, 最後間公司走曬人材, 最後汁埋.......
呢啲濕9公司整埋啲濕9嘢。。。我上一間就係咁。。。 聲稱防毒軟件,其實係防毒+監控。 跟住會拖到部機好慢,同埋有其他問題。 跟住開team call會因為啲濕鳩軟件搞到有connectivity問題, 跟住個變態腦細就會開始發癲。。。

結果呢?間垃圾嘢咪超高turnover lol.... 佢不斷燒錢渣麻。。。報應啦
Hi
無人叫你用公司機/網路睇劇咁on 9
用手機share wifi咪access唔到內部文件

開vpn姐係經公司server,最後都係比公司知道
幾年,人工中下,福利唔錯
綁隻mouse喺隻狗狗度
佢通屋跑一定好productive
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞