泰國出貓電影Bad Genius / 出貓特攻隊 / 模犯生劇情討論區

513 回覆
31 Like 9 Dislike
我入場嗰陣都估唔到套戲咁deep
以為笑片嚟
Grace真係好gfable

成個架妹咁
我入場嗰陣都估唔到套戲咁deep
以為笑片嚟

好有深度
好多人

今日打風帶動票房
有冇人覺得BANK係王大陸既靚仔後生版

成個架妹咁

我條女

睇佢d訪問勁cute cute
結局太差 影響整體觀感
導演結局突然道德撚上身 當然作為電影都唔可以傳播太錯誤觀念俾觀眾。但結局埋尾感覺就只有
窮人生仔 正仆街!

如果導演係想說教 例如善惡到頭之類
就唔會一個shot影班有錢二世祖仆街都冇
而最忠直嘅窮撚ban 俾人打完 獎學金攞唔到 再局住出貓 到最後仲要顯到佢小氣鬼

諗住入場睇笑片 點知原來係有錢大哂嘅故事。
好撚垃圾。負評

成套戲喺帶出善惡由心
兩個出身相似 窮但有才華嘅人 最終選擇唔同道路
導演正正想點出 唔好將一切嘅惡 推落窮困度
其實你同阿ben無異

選咩擇,呀ben一直都冇得擇
做好人幫女主角'搵呀東偷望佢',但之後俾人打到考唔到試,佢冇得揀
佢冇左資助出國讀書先揀幫手
最後從惡係因為冇哂前途,被退學冇得出國,單親家庭,佢係真正冇得揀個個
時差呢個bug係現實應該唔會發生?
我係出卷班人都會唔同時區d題目次序都會改一改啦

上面已經有單新聞講左係有人利用時差出貓

上面已經有單新聞講左係有人利用時差出貓

笑左 真人真事都唔知
又唔覺得超蓮最後突然正義撚好突兀喎
望住bank俾人斷正 但佢又冇爆自己出黎
仲叫自己唔好聲
點都少少內疚啦
你見佢del合照都諗左陣啦
但bank黑化都無可厚非嘅
有錢賺過後就返唔到轉頭
同超蓮一開始個心態一樣
加上佢又冇哂前途返唔到轉頭
用手機出貓都應該買多幾部,又唔係無錢

阿ben 新手出貓就已經上大戰,做一個豬一般既隊友係無錯,經驗值係要儲返黎

最後套戲結局真係好sad同假到無朋友,阿ben 同女主角咁醒都係無錢,同現實一樣
後半段好睇,前半段俾trailer穿曬橋,冇野睇

bug係有既,

全級考試夠鐘果陣,個阿sir睇住女主角彈空氣琴同全世界睇住女主角都冇事

鬼佬冇理由追女主角,仲要追出去。
-男主角淨係話自己用電話查字典,電話又濕左,考場d人又唔知佢地識,冇理由查曬全部泰國人

扣喉冇理由睇唔到。
-美國個試我冇考過,但係ielts d監考會睇住同行黎行去,而且話加強保安,冇理由睇唔到扣喉。如果保安真係咁求其,佢帶張紙入去抄答案都得喇,邊洗背答案
睇完之後覺得男主角好撚正
原來泰仔可以咁正
同埋覺得個結局太突兀
蓮無啦啦正義撚上身去自首累撚死其他人
兩個男主角正到仆街
好想同佢兩個玩3p
同埋成套戲都無乜泰國味,好好睇

問題係你唔係
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞