泰國出貓電影Bad Genius / 出貓特攻隊 / 模犯生劇情討論區

513 回覆
31 Like 9 Dislike
真人真事改編來源原來個出貓手法係由支那諗出嚟
http://www.epochtimes.com/b5/16/10/8/n8379122.htm
http://www.epochtimes.com/b5/16/10/8/n8379122.htm

終於有,一路搵都搵唔到
現實中喺手機啲考生點記答案

終於有,一路搵都搵唔到
現實中喺手機啲考生點記答案

我上維基先搵到

所以我前幾頁都講左
現實中呢d升學試要作弊唔洗咁精密既計劃其實都已經可行

仲有人話套戲有bug
其實睇完有一個位我想問
唔知係咪我睇漏眼
啲人嘈緊要出發,要退錢嗰時
全部人都收到一個message
嗰message係講咩?
好似無交代咁嘅?
其實睇完有一個位我想問
唔知係咪我睇漏眼
好似無交代咁嘅?

所有答案 及 孟特拉講辭資料
其實睇完有一個位我想問
唔知係咪我睇漏眼
好似無交代咁嘅?

writing test既題目
作文冇標準答案,預先知道問題可以google相關資料

好似係

所以我前幾頁都講左

仲有人話套戲有bug

單新聞有印象,仲記得係支那學生
現實中佢哋嘅出貓仲高科技
所以睇戲個出貓過程唔意外,但真心拍得幾緊張

所以我前幾頁都講左

仲有人話套戲有bug

單新聞有印象,仲記得係支那學生
現實中佢哋嘅出貓仲高科技
所以睇戲個出貓過程唔意外,但真心拍得幾緊張

想知有幾高科技
【印泰電影發威】《打死不離三父女》開畫冠軍 《出貓》三星賀票房破800萬

睇d 開心新聞
恭喜2片創票房佳績 👍🏼👍🏼👍🏼😂
http://s.nextmedia.com/realtime/a.php?i=20170824&s=7018882&a=57120914

其實Grace 幾靚女

Gf-able

有啲似阿poyd

Poyd?
本周共有六部電影上映,當中巴福斯發行的《殺破狼.貪狼》選擇於周五開畫。五部電影中大型與小型發行各佔兩部,而中型發行則有一部,惟不少觀眾對本周選片有點觀望關係,故此在整體人次上較上周微跌百分之六至約52000左右,而推算收入亦按比例跌至約360萬上下。而整體入場人次則在60以下,看來不少學生也許開始收拾心情迎接近新學年。

本周雖然有兩部電影作大型發行,可是市場首度仍由安樂發行次周上映的泰國電影《出貓特攻隊》奪得,電影昨縮場一成二下於36院映逾190場下錄得逾萬一人次,每場平均人次接近60,推算收入則接近75萬,其入座水平跟開畫日相若,看來電影有著相當的口碑保住入座。同時也為電影於今天可望衝破千萬大關。相信安樂發行也許希望以破《人妖打排球》逾千五萬票房作為目標。

新開畫電影方面,迪士尼發行的印度電影《打死不離3父女》首天於46院映逾240場下,全日錄得近九千人次,每場平均人次約37左右,推算收入則在65萬以上。《打》片雖然在外地上映多時,不過其優先場入座與口碑不俗,也為電影首天帶來不俗表現,而電影連同優先場累積近125萬。《打》片在市場的弱點在於片場逾160分鐘,且看周末能否在場次較易選擇下表現更佳。

港片方面,中國3D發行、馮德倫執導的《俠盜聯盟》首天於39院映逾180場下,錄得約7700人次,每場平均人次約43左右,推算收入則接近50萬,表現只屬一般。《俠》片有劉德華及尚連奴主演作賣點,但是在其款式上卻未算特別吸引,而觀眾對於馮德倫的往績有所懷疑,亦影響其入場意欲。

中型發行方面,洲立發行的《再見亦是狗朋友》首天於19院平均各映四場下錄得近2600人次,意味著每場平均人次在34左右,推算收入則在17萬上下。《再》片動物為題,有關主題在港相當較為慢熱,故此在市場上也誰要觀乎口碑。

兩部小型發行電影首天表現則屬一般,當中安樂發行的《馬克白夫人的誘惑》首天於三院平均各映五場錄得近五百人次,每場平均人次在34左右,推算收入則接近三萬,看來要待周末凝聚客源。驕陽製作的《生化藥師》首天安排於嘉禾荃新天地上映一場錄得近40人次,表現則屬一般。

上周上映電影方面,當中另外兩部電影亦在十大之中。娛藝與英皇發行的《保鑣救殺手》踏入次周在縮場兩成半下,仍於44院映近200場錄得逾6700人次,每場平均人次約34,推算收入接近45萬,較上周四下跌約四成五,看來電影未如預期有其口碑。同日上映由羚邦發行的日本電影《銀魂》真人版次周縮場近半後,於20院平均各映兩場錄得近千五人次,較上周下跌接近六成,惟每場平均卻達37,看來仍有不少原著觀眾入場,為電影於周末可望突破二百萬大關。

兩部第三周上映電影則在市場中游位置,當中安樂發行、韓國導演柳昇完執導的《軍艦島》在第三周仍於30院映近百一場錄得近3700人次,每場平均人次接近35,推算收在25萬以上,電影可望於周末挑戰千二萬大關。而同日開畫由華納發行的《詭娃安娜貝爾:造孽》昨於33院映約75場亦獲近3600人次,每場平均人次達48,看來其口碑帶動市場,明天亦可挑戰千二萬大關。

十大的兩個末席由兩部動畫包辦,當中索尼發行的《Emoji大冒險》昨映近40場錄得約千二人次後,今天累積將挑戰850萬,而洲立發行《多啦A夢:大雄之南極凍冰冰大冒險》昨映近35場錄得逾千一人次後,累積突破850萬大關,可算是喜出望外。

恭喜出貓繼續成票房冠軍!
好睇, 幾有新鮮感, 我覺得只係人性上選擇, 沒話對錯, 善與惡
好睇, 幾有新鮮感, 我覺得只係人性上選擇, 沒話對錯, 善與惡

人生就是一場mc
最後女主角都話自己可以㨂
其實bank先係贏家 錢已袋
其他人俾晒錢但攬炒
女主角錢又冇 自首完仲隨時俾班有錢人報仇
老實講無你哋講到咁好睇
bug位都有
除咗考國際試比較緊張同刺激其他都麻麻
不過對情侶塑造得幾好
比著係現實見到一定會扯火嘅類型嚟
完全做到咩叫依賴型垃圾

係,中段都幾悶出貓個到都無乜常理既
不過女主角真係好樣衰

乜撚野樣衰
ED叫另類既美

好撚正喎,唔係索到扯旗,不過真係好有知性美個隻氣質

agger

第一場戲已經覺得女主好正
之後愈睇愈有魅力
前半段d場口鏡頭有少少造作
但幾個演員幾新鮮吸引
同埋stic嗰度拍得緊湊
最緊要後半段d主題、扭橋都唔差
其他人俾晒錢但攬炒

女主角咁勁, 話唔定有錢人搵佢私補呢
其他人俾晒錢但攬炒

袋得果咁少錢開完間洗衫鋪都無哂喇
我覺得間鋪都唔係好賺到錢
最bug應該係除左眼鏡就無近視
佢講到學費都無錢比應該無錢配con掛
第一次睇泰國戲估𠱸到又幾正
第一次睇泰國戲估到又幾正
結局太差 影響整體觀感
導演結局突然道德撚上身 當然作為電影都唔可以傳播太錯誤觀念俾觀眾。但結局埋尾感覺就只有
窮人生仔 正仆街!

如果導演係想說教 例如善惡到頭之類
就唔會一個shot影班有錢二世祖仆街都冇
而最忠直嘅窮撚ban 俾人打完 獎學金攞唔到 再局住出貓 到最後仲要顯到佢小氣鬼

諗住入場睇笑片 點知原來係有錢大哂嘅故事。
好撚垃圾。負評

成套戲喺帶出善惡由心
兩個出身相似 窮但有才華嘅人 最終選擇唔同道路
導演正正想點出 唔好將一切嘅惡 推落窮困度
其實你同阿ben無異
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞