當年第一次睇雷霆救兵係咩心情?

498 回覆
353 Like 8 Dislike
Interstellar 又要人救
咁拮死Mellish果個人最後點?
結尾時美軍援兵到, 幾個德軍投降,
upham剛好用槍指住呢幾個德軍, 其中就係呢個殺mellish嘅德軍,
德軍叫左佢個名, 語氣有D寸寸地, 我估有心寸upham, 反正投降應該唔駛死,
然後upham就即刻一槍殺左佢。

我記得援兵未到之前, upham同呢個德軍只係隔住一堆沙包, upham係見到佢, 又係唔敢開槍
救同傘有咩分別
如果你唔係膠,
你無睇過的話, 網上大把幾分鐘懶人包
會點揀邊個企登陸艇頭排?最低rank啲新仔?
講打講殺,悶到死
救係電影, 傘係劇集。

幕後同一team人。
完全同意。
當年來講,戰爭真係靠數量。
本身已比緊食物, 又準備接佢地出營,
但軍醫check佢地身體後話唔可以再比野食佢地,
因為餓左咁耐突然食咁多野, 一樣會出事,
而且放出來後佢地都係周街走, 隨時仲危險,
變相要佢地返返去集中營,
翻譯嘅美軍係猶太人, 講到後面哭左講唔落去
榮譽勳章 反攻諾曼第 都未到1942啦
潛行片代表就有六壯士 (The Guns of Navarone)
我覺得呢個講法唔係好啱 因為佢哋瞓覺(休息)嗰陣時傾計 佢都有透露佢有好內疚害死咗其他部下
而且開頭搶灘成功之後 佢都有話部隊唔係屬於佢 係屬於國家
而最後佢都冇選擇離開 而係留低同其他空降部隊一齊 都算證明咗佢唔係驚死嗰啲
可能D大陸人性格就係咁, 自己只諗功利野, 就會諗miller只係想建立返威信(本身我亦唔覺佢冇威信)
都唔係嘅 啲細嘅都幾聽佢講(尤其個沙展) 同埋佢話曬都係老兵威嚴一定有
我反而細個嗰陣諗唔明 打完fortress之後佢到底係驚得罪啲細先唔阻止佢殺嗰個德國人定點?
狙擊手死耶撚一邊祈禱一邊殺人on99
覺得個演員有啲似dirk nowitzki
每次睇親都覺得好撚慘
肉搏唔夠人打,比人騎住一把刀插入心
佢同tom sizemore都好似專做軍佬
tom sizemore 過左身了, 佢真係專做軍人
睇wiki話佢私生活好似都好亂下
佢講自己做教師, 同埋話每殺多個人, 就覺得離屋企越遠呢度, 已經係stop左班細嘅殺戰俘
講起軍訓,原來

All the principal actors, except for Matt Damon, underwent several days of grueling army training. Damon was spared so that the other actors would resent him and would convey that feeling in their performances.

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞