覺唔覺得而家啲女星完全比唔上上一代如蒙嘉慧 邱淑貞

217 回覆
160 Like 39 Dislike
Twins依家先出道紅唔紅得出香港好難講
佢地當年同樣冇Mirror依家得到既好處

但Mirror依家係有齊歌影視資源,背後李氏做金主,市場零競爭,全港主流傳媒網媒全天候吹奏唱好,而且仲有名人前輩提攜幫手宣傳,活在互聯網,社交平台發達之下發展都走唔出香港市場

事實就係一邊推到廣東歌出海外
一邊推唔到
Twins對宣傳香港文化既貢獻多過Mirror百倍以上
就係咁簡單
講埋成堆廢話

李氏家族仲有錢過韓國三星
市場細咪要自己打出黎,人地K-pop一開始咪又係細市場
成堆廢話係你 twins 以前紅有幫香港貢獻我地唔知咩 喺度講埋啲係人都知既野 你講個啲野根本錯9曬 李生有錢又點 佢係咪攞曬出黎?係人都知viu投資既度叔 就算捧鏡資源都唔係全隊都有 你唔好話唔知
重有 有互聯網就可以衝出本土打入亞洲? 唔係呀 咁你都得啦 人人都得啦 個個都做到既野就無作用啦
投資 賣廣告 人脈 牽涉好多好多門路 邊度咁撚幼稚咁簡單擺上網就得 你諗野唔好成個小學生咁
講左十萬次人地政府國策係扶植娛樂業 政策+錢 全國國家合力先有今日咁既成就 其他國家都都係唔好話得香港 所以咪比韓國追過左 你唔撚係將個功勞比曬某幾間公司或者團呀
有錢都唔拎出黎投資咪即係自己問題囉醒目
上面仲係度瀨咩冇錢冇錢

互聯網係方便宣傳
等外面既人認識其他地方發生緊既事物
做藝人最怕就係冇宣傳渠道
Mirror開哂IG,Twitter咁耐都冇人留意咪即係冇外國人有興趣追囉醒目

你講既投資賣廣告人脈係講緊多次同台灣藝人合作出歌,拍劇,拍電影,拍綜藝,請做/被請做演唱會嘉賓
做世界知名DJ演唱會嘉賓
MAMA頒獎禮上面點名拎獎,上The First Take唱歌表演,原本仲有Summer Sonic,舊年因為演唱會意外又上埋世界新聞頭條等等Twins都冇既機會?

你就真係唔好小學雞,為駁而駁
咁撚多宣傳都搵野瀨,當人白痴
你真係痴線 即係其實你講咁耐就係 我韓國堆人勁 我有iu bts bp咪紅出亞洲全世界囉 咁廢個班都紅到你又唔講 道都未出就有幾百萬幾千萬人睇teaser 咁又點解?幾廿萬views韓隊司空見慣 喺香港就多嫁
都係問返你 iu bts喺香港團你又認為佢地衝唔衝到出香港?
屌你真係戇撚鳩
人地韓國政府一開始就係冇重視過K-pop,投資同重心落哂影視身上
當初打入大陸同日本市場咪又係韓國三大公司靠自己資源人材策略做起

仲未計我都唔係講依家既韓國點點點
你話香港市場細嘛,人地咪靠自己走出本土市場,打入中日市場囉
市場細就唔識自己發掘既?

可唔可以搵次睇返好少少中文先好覆人?
有錢唔攞出黎係李生問題 屌你宜家咪就係講緊呢樣攞 香港啲公司唔肯投資呀咪講緊韓國人肯投資香港人唔肯投資囉 你自己都講啦
其實做好d野
人地覺得正自然會拎黎播

當年點解成個腦場賣mon賣laptop嘅全部播少女時代?仲要冇聲都播
mv好睇,三叔賣mon賣電視拎黎做demo
講完
激動到又開始語無倫次

係你條柒頭上面講咩投資賣廣告人脈
係自己講到冇
我從頭到尾都係搵Twins去比
依家又係你自己又拉埋同K-pop

得啦,知你條連中文都唔識睇既無腦柒頭反韓
唔駛覆我咁多廢話啦
你屈撚曬機啦 唔洗用腦就話 市場細唔識發掘 屌你洗唔洗吞埋個廣州咁個市場咪大囉 香港少人 叫人生多啲囉 宜家即刻生 咁呀 屌你有無腦 講就講唔洗用腦諗

韓國三大人地有練習生制度 人地有專業訓練咪勁 講緊唔係興趣班 家長又唔會擔心學業 咁已經係個社會文化都有對個行業有影響有幫助 其他地方有無 香港啲家長會比個仔女咁做? 然後韓國高中重有演藝高中 教唱歌跳舞做明星 呢啲唔係國策?
Twins你老母咩 上層師兄都屌你講twins都係食正上個世紀先會紅 你喺度講咁耐twins有咩意義 twins喺宜家又紅到咩喺度發花癲
其實你真係為啖氣駁人嫁播on9 歌手咪又係一個商品 商品咪又係要做好推銷
依家鏡狗就係紅唔到,就係冇撚用
你仲想駁啲乜?
你點架on9 立場清晰未 一時又話鏡咁都紅到香港人唔知咩口味 一時又話人紅唔到
你咁撚鍾意講twins 人地上面問你twins喺呢個年代都唔會紅到 你答人未?

最後你條7頭自己覆我先跟著叫我唔好覆你 屌你講到我好恨要你覆我 然後你宜家又覆返我 屌你神經失常
係你自己話香港市場細,拎埋BTS黎講
我就提你韓國市場都細,自己慢慢發掘海外市場
有咩錯誤?

更何況以前廣東歌市場都冇依家咁細
香港歌手本來係廣東省就好有市場,大把歌手上去tour,最近Supper Moment先開完
點解Mirror又唔上去開下?
冇能力定要扮黃?

你都識講韓國同香港環境唔撚同啦
仲學人走韓風咪更走唔出香港市場
講緊家陣連大中華粵語族群都冇市場呀
上面講咁多藉口把撚咩
後生愈來愈少
要搵有星味嘅人唔容易
就連男仔都係

不過全亞洲好多國家都面對呢個情況
尤其東亞區
新一代好多藝人個樣都太小孩樣
紅唔出香港市場囉
原來你覆人post果陣真係唔知人地討論緊啲乜先回
你收皮啦 我有睇到上面啲留言架 以為我唔知人地都反映加拿大英國都有鏡粉啦 你條撚樣重駁嘴酸咪又係華移民港豬
第一你主觀認為全部移民港豬 第二關你撚事咩人地咩人 總之加拿大都有鏡粉囉
我由一開始已經講緊大中華市場,廣東省台灣新加坡馬來西亞既粵語族群
呢啲地方先係以往廣東歌固有既海外市場,而唔係上面所講既加拿大移民港人

似乎你真係有閱讀障礙
想駁人又唔學好少少中文
以前係靚,有氣質先入行
依家乜人都入到行啦
特別係有家底更加容易入行
同埋依家個年代少左好多有特色既靚女
大部份千篇一律,好小人有氣質
發覺你思覺失調 咁既然你係針對大中華市場主打粵語地區 咁你應該用返呢啲主打粵語地區例如大陸 就唔係用kpop呢個極端例子kpop又唔係想主打呢個粵語歌個班人 人地已經超越左呢個等級 係全球
比較都唔識

跟機
唐麗球
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞