覺唔覺得而家啲女星完全比唔上上一代如蒙嘉慧 邱淑貞

217 回覆
160 Like 39 Dislike
一蟹不如一蟹論
twins年代撞正當年英皇係好有心同好有需要捧出一啲星出黎,加上twins既形象其實幾本地女仔feel,冇特別學日本同歐美,所以反而好易受落,當然都有啲運啦,但如果論歌曲質素,當年已經係下滑緊,只係好多人唔理,聽吓聽吓就當聽慣咗,又見有話題,咁就冇注意啲歌差咗
佢地唱啲K歌都宣傳到廣東歌出海外
點解依家班扮韓仔韓妹既垃圾唔得?
呢樣咪重點
赤裸羔羊
周慧敏,玉女掌門人

當年唱歌拍戲都勁紅,但其實聽返佢d歌都幾難聽
30年間留得低嘅都俾你講晒出黎

即係你用30年all star黎組隊,同而家嘅球隊打場波咁,好難唔贏
朱茵靚還靚,一直都冇點紅過
其實當年d人都話佢地d歌爛,曲詞唱都唔掂,但佢紅你吹佢唔漲
以前邊有咁多競爭 果時冇網絡你要聽英文日文歌都要靠dj推介先識,韓國更加未成氣候

而家你一出黎就要同全世界競爭,cantonpop個獨特生態冇其他影藝支持咪變左難輸出
靚女d 基因通常都俾d 有錢佬溝到柒晒
緊係比唔上
審美眼光會不斷變
最有星味咪就係姜b囉
咪玩 菲林像素低
開返套大時代睇就知, 周慧敏, 郭藹明, 藍潔瑛, 屈機到痴線
winka gao 都夠做
呢啲野係相向
依家有互聯網社交平台咪更方便俾到其他地方人欣賞Cantopop
求其上Spotify,Youtube都聽到依家香港天團啲歌
上IG,Twitter就睇到港星動態
以前邊有咁易?

你估個個人都會聽外語歌?
只聽華語果啲點解唔聽依家啲廣東歌,寧願聽返包括Twins啲舊歌?
點解依家連廣東省新加坡馬來西亞啲粵語族群都吸引唔到?
咪就係扮韓仔韓妹得黎又垃圾,趕走埋啲唔好呢類音樂既人囉
唔夠吸引力,又冇特色咪就係重點囉
認同
咪玩啦, 以前出名果D歌手唔係比賽出黎就係自細唱到大
點同呀
乜都可以為佢做,都唔易嘅
今時今日 社會風氣就係鼓吹男人娘化 女人漢化 咁點會有得揮 點樣有女人味法都有少部少雄性嘅影子
係你已經開始廢老mode
唔接受新事物
你都ON9, 你叫返老一輩唱新咪, 咪一樣diu打依家D星
按生物學嚟講 靚嘅人會愈易得到繁衍下一代嘅權利 照道理人類平均顏值會愈嚟愈高先啱🤔
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞