覺唔覺得而家啲女星完全比唔上上一代如蒙嘉慧 邱淑貞

217 回覆
160 Like 39 Dislike
沉醉於幻想宜家乜野都高過以前,慘,反而日本藝能界唔會動不動都話以前既野係out係老套係唔夠現在好,人地不單只會尊重舊有文化,亦都因為尊重舊有文化同人物而識得根據以前既好處而再作改善,所以俾泡菜打咗廿年,近年一有少少空間,就可以係亞洲甚至全球搶返唔少優勢!
香港?分黃藍,黃就岩晒贏晒,聽歌只重詞,不重音樂,有唱功就話人係唱歌機器,仲要係當負面稱呼,聽唱歌只聽所謂既感情,港產片啲電視配樂仲廢過90年代
聖子吊打
因為小X未入行姐
香港娛樂圈新人都搵唔到食,邊有靚女肯入行
又係師兄你呀
我就覺得以前女明星啲質素高,而家啲明星質素低,而家出唔到以前大美人級數嘅女星

其實你講張智霖老婆同舒淇唔算係公應靚嘅女星,至少呢個年代唔係
冇錯每個年代都有人唱得好同唱得唔好,但呢個年代唱得唔多既人既比例一定比以前多
聖子係吊打喎
嗰個叫王靖雯唔係王菲不過王靖雯演技唔算好,只係天賦算高,基本功例如對白勁差杜可風講過重慶森林佢嘅演員mark位全部錯曬,然後佢通常one shot過係因為佢每日做完佢嘅 shot後即刻走返佢部車揸車走人所以佢哋未決定要唔要retake已經唔見咗人不過全盛外型係靚嘅夠高比例好
邱淑貞最吸引明明係性感
以前咪重濃,係90年代中後期提倡自然打後先冇咁濃
以前都好多偶像派,阿豬阿狗唔啦更都走去出唱片,譬如娃娃型歌手係氾濫咁濟,拍開戲嘅都撈過界,不過雖然難聽,但嗰陣時香港重有改遍歌同音樂人材做底先冇咁衰
依件北姑真係唔知有咩靚
把聲就靚
以前有港姐有星探有電台亦有好多比賽發掘素人,市場大有錢賺,唔同地方嘅人嚟爭飯食,渠道有限所以啲人亦有一定篩選過,所以平均質素咪高啲囉依家市場細又咁多渠道質素咪參差不齊,同埋個個都係跟風咪個個都一樣冇靈魂同辨識度
動態靚過靜態好多,同埋因為優缺點明顯所以好睇髮型https://youtu.be/JLNTiPw8d4w
邱淑貞 朱茵真係冇得輸
加埋依家有網絡靠自己都紅到
因為以前做電視吃香好多 只有喺電視先會見到你鐘意嘅明星 唔似依家咁可以有好多唔同嘅渠道 以前個年代做明星真係搵到食 所以多高質樣靚嘅男女爭好多 競爭大好多
你肯定宜家唔係阿豬阿狗都唱緊歌做歌手?剩係每年出既新人,九成九都係辨認度極難既大眾聲,呢啲聲線就好似大眾樣想做明星一樣,注定係唔會大紅架啦,甚至想留得低,要後人都仲會有興趣既,根本就冇可能,你睇上幾代留得低既歌手:倫伯,梅姐,林憶連,張國榮,陳慧敏,林子祥,家駒,王菲,四皇,天皇殺手送禮勤,全部把聲都係好易認,相反宜家啲新人,屋企有啲錢唔駛做,好努力咁學唱歌,其實真係學完都冇乜用,同一個本身醜樣但練好演技但又想做主角既二世祖一樣,先天都唔撚得,呢啲人充斥住整個樂壇,咁個樂壇又點會殺到出去揚威海外成為一代香港人既代表至得架?
喂!唔係亂講丫,近十幾年香港紅緊乜人,近年香港人buy乜人,香港樂壇有乜成績,一張近乎負分既成績表,一早就係現實出現咗係大家眼前啦
對某政權黎講,香港冇巨星的確係必需既
依家係勁多阿豬阿狗,只不過係講以前起碼有改遍歌同音樂人材打底,依家市場細又冇得打底所以啲阿豬阿狗咪冇底線地難聽市場萎縮,有料做巨星級嘅材料肯定大減,同埋就算有料,好多都出走或根本冇資源同計劃去栽培
朱茵真係好靚
依家香港樂壇係一堆只識抄人,唱歌發音咬字都未搞得掂,連基本樂理都未必識
而且紅不過羅湖,將廣東歌愈搞愈廢愈冇市場既垃圾MK廣告從業員呃飯食用

Twins果班點廢都有用過依家班垃圾
人地最少將Cantopop,香港流行文化宣傳開去
依家呢班人除左呃飯食,政治維護,自我感覺良好仲有咩作為?
依家既香港樂壇連Cantopop係乜都唔理解,淪落到依家咁細既市場都係必然
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞