【連登 商業電台 光明頂 討論區(九十五)】

963 回覆
5 Like 3 Dislike
https://www.bbc.com/news/uk-68413546

Thomas Kingston: Royals mourn Prince Michael of Kent's son-in-law
星期日過身,星期二王室幫前希臘國王搞左個追思彌撒,當時根德王子兩公婆(Thomas 外父外母)照樣出席。
Thomas遺孀Gabriella係前希臘國王教女,
而原本要出席,但突然short notice 兩小時前以私人理由取消嘅William亦係前國王教子,結果好多人估係唔係Kate個病有突變。
追思彌撒後,王室先公佈Thomas過身。

左到右
雅麗珊郡主、郡主個女、約克公爵,告士打公爵夫人、告士打公爵、安妮公主丈夫、安妮公主、王后。

約克公爵後面光頭阿伯同白領女人係Thomas 外父外母。
王后後面係根德公爵,公爵夫人好多年冇出席公開場合, 唔記得過左身未。

王室開年不利

高下立見
上次財赤應該係沙士嗰幾年,當年經濟真係唔好,金融海嘯嗰年都冇赤字,
波叔破晒紀錄
香港一手好排可以變到而家咁, 真係唔簡單
好耐之前(maybe建華之亂嗰時)已經有人講過, 英國佬已幫香港已建立好晒system, 你由佢自己run就會繼續發達, 但政府每次插手就會出事
當年董伯年代被人寸佢口號治港, 其實而家都係
再預想一下 未來如果都要靠發債+持續赤字
財儲 外匯又陰乾埋 果陣

就係飲毒水 希望毒死前捱到有解藥
望梅止渴唔可以望一世

Anyways 支持中香特,千祈唔好去英國,水深火熱,經濟衰退,通脹又西利,成日又有球迷打交,邊似香港咁law and order ,真係唔好去英國依啲日落國家
請問有冇link 重溫光明頂?
如果係即時討論唔隔日 咁今晚要聽節目
19仲咁認真睇條文
我完全冇諗過睇,任何評論都冇興趣,快啲通過算啦

兩會記者會: 中國經濟長期向好, 成世界經濟的希望燈塔, 2026達高收入國家門檻
https://lih.kg/3646764
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞