微辣阿泰: 已離開微辣,對公司失望,對網絡失望

786 回覆
2111 Like 183 Dislike
姐係佢遲早會講「相信微辣」依啲鳩野

不過咁樣比較好似好侮辱和仔
好中2病
句句都以為自己好勁 睇透世事
再以為自己好重要
但其實完全冇人留意佢 連邊位都唔知
跳出來搵存在感
打埋d勁中2病嘅野好白卡
呢家再賣慘
冇人性就係咁 唔知自己咩科
以為其他人會可憐晶咁可憐佢
到呢家都唔知錯係邊

你呢d人死啦都冇人可憐呀
佢係落仔發隻狗黎 成日都亂咁咬人
條友好後期先入manner, 係落仔聰兄弟,
微辣亦有刻意地係咁捧佢,捧佢做一哥
佢仲要飛ex再喺公司周圍flirt女食女
呢條友都幾撚癲
乜都屌
係唔屌下班加害者
唔夠膽屌呀?屌你老母 我又拎返佢封遺書出黎啦

拿就唔洗帶風向

我地睇遺言既啫
唔撚好講其他廢話啦

班微垃狗仲想話大家知既野唔全面 比人帶風向
大家睇遺言都叫知得唔全面比人帶風向
比死人帶呀?

各位睇睇遺言先

最後在此澄清我從來沒有搶過任何人job

那時候老闆哭著叫我留下來也是真的

你們覺得好笑好玩的story讓我承受了許多haters的攻擊,雖然只是網上的說話,但是卻令到我人生咁難行落去。

有初心有夢想的平台

微辣班撚樣仲想甩身?

你老母臭閪人地遺言講撚哂+點撚哂你地名呀

仲有呀你班冇點名既仆街共犯

個個都拎把刀拮落個麻包袋度
你唔知入面係咩
人拮你又拮
咁就係有份誤殺架啦

咁大個人 要對自己做過嘅野負責架嘛
唔能夠話 我真係唔知就當無數架
唔知你咪問囉,個個都用呢個filter,
你用個陣唔會諗吓咩原因架咩?
勢色唔對嘛

見到越嚟越多人入嚟屌,咪再轉駄
阿泰人品其實還好

智力就無下限姐

有一萬幾千人 支持下佢唔意外

呢啲讚對人

對事既 一個留言都無

頂多叫佢收收皮抖下先

佢on9都唔係呢期既事
仆街狗
最終咪又想spin落網絡度
其實佢好後期先入嚟,真係唔太關佢事
甘失望,點解仲苟且偷生?
係囉
真係咁諗Jane出事前就開咗呢個post啦
咪又係燒到埋身先割
豪dee一路都想去香港拍戲
佢之前都泊過阮民安依啲做舞台劇
佢應該都係當微辣係個騎牛搵馬既地方
你見佢平時都與世無爭咁
佢同霍哥都一早有自己租studio做野
佢做戲好唔好睇見人見致啦
但有心做就真既…未遇到機會/伯樂
咪留係微辣當儲下經驗囉
微辣可能都知道佢有依種諗法
成日想推傻泰上位
但無論作品效果…觀眾緣…外界反應都差十幾皮
已痴咗
所有人都有錯你屌人錯都係錯
可惜條友太撚冇觀眾緣點推都係咁霉
同大台個張振朗一樣
其實微辣啲撚屌點樣扮冇參與
你知道落仔發咁仆街
仲係ig 大大聲叫發嫂
落仔發話10月先拍拖嫁喎
Sean Lam 話有料爆
Where? Link?
咁佢認為邊個抵死?
做左d咩抵死?
不如講多少少
驚會變下一個呀Jane?
收皮啦 切身處地感受下當事人既痛苦啦仆街
仲咁撚厚臉皮 邊到會夠膽自殺呀
佢唔做微辣,咪做返魔術師囉

一樣都搵到錢

有冇人寫信去嗰啲澳門魔術協會路投訴佢?
泰狗 都唔使你講邊個關事
你淨係講無辜嗰啲人都收貨
你肯講我即刻同你道歉認係你隻狗
好難捉摸
冇事個陣就多謝微辣
有事就咁快宣布退出微辣 退出網絡
又話後悔唔早啲傾解約
而家件事發生左一星期都冇就可以直接退出
高維泰,你成篇文就係話依家人都死咗,你班友唔知頭唔知路就唔好搞其他人。

首先,有嘢你咪講,成日係度扮高深,又話呢唔知情嗰個唔知情。如果你係咁唔想傷及無辜,麻煩將你所知嘅講曬出嚟。依家有人因為微辣而自殺,呢件係公眾層面嘅面,大家討論係正常,你有資訊唔講,任由你口中無辜嘅人受傷,你自己都犯緊罪。

第二,阿Jane嘅遺言有明確嘅目標,佢離世前一晚send出嚟話佢要道歉嘅人,加上有對話圖流出(陸志豪嘅騷擾行為),Doris Lee、Jacky Lou、Carter、JCW、MMB、陸志豪,我哋主力就係打呢幾個,如果講到咁無辜,麻煩回應。而事實上,網上唔係開地圖炮開得咁勁,大家目標好明確,你有見蘇琳、阿曄、阿軒、菠蘿比人大屌咩?

第三,如果今日有公司係壞到不堪,我哋去清除佢,你就話有啲無辜嘅人都係返下工。咁佢哋可以轉工,其次,你呢個論點,你首先應該同中國政府講,叫佢釋放冼米華、deregulation,比啲之前受影響嘅人士返工。再者,將資助你啲嘅資金拎去做公共福利,應該可以養活不少人,好過底層員工拎少少,六亳子就大魚大肉

最後,你由頭到尾都冇回應過Jane嘅指控,你只係關心你自己,唔好扮清高無辜啦。

原來2021年落仔發同阿泰轉咗喺同微辣合作
呢啲咪世界仔一有事即割
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞