[Mnet] 《Queendom Puzzle》 綜合討論區 (3)

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
最強限定團

但根據我google search
2022年韓流白皮書,第四代代表這些組合都是2019年以後出道的,只有(G)I-DLE是在2018年出道
但你都係解釋唔到你個論點
點解唯獨係四代太多人會紅唔起?有啲咩唔同嘅特質令到呢件事會有關?
個causal relationship你都建立唔到
作為新手唔知啱唔啱,呢D可能就叫潮流趨勢吧,以我新手個人嚟講,search睇wadada來睇,真係一次過完全認唔切九個人。

對於而家速食時代,咁多女團競爭,一首歌吸唔到新客源就奶嘢,好似之前睇過new jeans評論, 佢地新牒首首歌三分鐘都冇,都係一個趨勢
佢suppose吸就係吸班睇999嘅人(利申冇睇)
但係由爆造馬開始Mnet已經冇晒credibility,睇嚟嘥氣,然後岀道歌又唔好聽,已經解釋到

再講你睇一個group咪又係睇做一個unit, 速食極你都唔會咁得閒逐個逐個認㗎。
咁作為邁向國際嘅女團,唔會suppose個個都有睇mnet節目瓜。

四代女團團入面個人人氣好似好重要,ive 張元英 aespa karina等,太多人分嘅part少,亦好難展示個人魅力吸新粉,一隊出唔到一個靈魂人物好似而家要拍tiktok片一定係靠個人拍一小段洗腦片段音樂先呃到點擊可以贏。

不過想行國際都要好似blackpink咁四個流利美式英語口音,qdp我暫時26個睇唔到邊個得
咁歐美東南亞都有睇嘅
fans當然係會想吸得越多越好,咪講咗歌又唔好聽,團體風格又唔知做乜,吸撚到咩

靈魂人物你作為選秀節目岀嚟點玩呀,個個都係投岀嚟,唔通你下下捧個第一岀嚟做呢樣嗰樣咩

再講NewJeans Le Sex都冇特別推一個啦,咪又係咁紅
再講Le Sex 岀之前最紅嘅사쿠라,而家啲人岀廣告車屌佢鏡頭最少添
一直覺得New jeans推緊嘅係閔𤋮珍
啲副技白藍金SML有咩分別
係咪白SML 藍SML 金SML咁 白S最弱 金L最勁
錯Po
我覺得new jeans 嘅靈魂人物係佢代表身上,new jeans 同 blackpink 簡直可以寫篇推廣產品論文啦,同之前fifty fifty爆紅一樣,,其實唔關4條𡃁妹事,只要件peoduct正正常常就可以贏,new jeans 既minji 喺度曬命話回歸期佢日日都可以瞓18個鐘,個個都講什麼良心公司呀,但我淨係睇到1隻只喺度瞓覺食竹葉既熊貓,但係只要推廣合適,就可以客似雲來個個讚佢可愛
幾靚女既,見佢成日睇字幕講嘢(應該韓文彈幕板),作為一條日本妹,好似佢睇同寫韓文問題唔大,係一個好努力嘅20歲小女孩,仲識作曲作詞,大把前途

不過個人始終覺得佢最靚仲要唔係花瓶,已經贏曬
原來可以改名,你個pin駛唔駛改
cls討論區變單機po
扭頸妹世一吹大
Riina企elly格離成個巨人咁
咁我繼續單機post先當係一個自己節目回顧都幾好
其實仲差過主唱,bora同kei各有各好,一個唱歌出彩,但樣就......一個唱歌都可以進步嘅,樣貌又唔差又後生,不但又同我唔想一團有兩個成員撞,所以未揀到
邊個吹到咁大我就淨係話過NANA可以成為節目一啫,中期業績報告出嚟亦符合預期
Kei 個樣好撚失禮你?
mnet吹大
呢度反爆
不過連登定律嚟 曹柔理 金彩源嗰d
反極都唔死
屌 改左名唔小心覆左條傻7
https://www.instagram.com/ar/983065192211553

搵左好耐終於搵到
之前話jihan個樣好扁係想講十足十呢個filter
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞