“真”高質電器傢俱討論(27)

1001 回覆
23 Like 6 Dislike
我記錯咗,原來我係一邊濾水器,一邊洗碗機。
其實你都一樣用上面隻曲尺,上面去龍頭,下面加上六二分刁就得。
我嗰隻上面加咗三二分刁,上海街有得賣。

師兄有無試過細火係咪「開關開關」咁?
睇睇下又想買80cm, 而家仲揀緊。但Bosch 都有信心保證
想問下西門子啲陳列品有冇伏 會唔會過咗一年保就好快壞
原本見hktv mall洗碗機平諗住買俾老母 手痕周圍睇多兩眼見到西門子有陳列品賣
睇中左西門子WD14S460HK,上網睇drum clean同fluff clean係一樣,但見上面巴打話應該唔係,甘係咪可以放棄西門子,揀第二個牌子
想問問LG FC14105V2W , LG FV9A90W2 同 Whirlpool WWEB11702GG三部洗衣乾衣機邊部最新出?邊部比部好?
TOTO 大路果d旋風式(766, 920)既廁板設計好膠,會斜去中間,向前烏會頂住大髀,坐直又會跣入個屎坑咁反而直沖式果d 板就正常d

ROCA 連登仔話會易CHEESE

睇中AS TF-2307 屋企人又話香港公廁用既牌子有D CHEAP

有CHING 分享吓推介吓model
我都睇中lg FV9A90W2,
但睇唔明型號
上網又冇資料

得lg 官網撳按最新排列
Toto換埋電廁板
屋企人唔like
用緊toto一體式旋風 廁板向內斜冇咩大問題
唯一係覺得水箱太環保唔夠大
咁用Toto 再換其他廁板,市面咁多款
想請問Panasonic 電磁爐值得推介嘅原因係咩?

一般家庭煮食唔會太多炒嘢用幾多W 先夠? 有冇邊隻可以自如控制溫度唔燶唔會無啦啦過熱熄火?

我係明火轉會去電磁爐,自己上電器網店睇就揀咗Electrolux EIV744
貪佢寫可以跨區煮食好似幾得意咁(而我唔知係咪真係會用到), 同埋個火力好似幾大(4煮食區共7350w 2300*2+3200*2)
有冇電磁爐用家可以分享下
我都想知LG FC14105V2W 同LG FV9A90W2呢兩部除咗容量仲有咩分別,邊部新款啲
煩惱緊呢兩部買邊部好
放 Hansgrohe Crometta E 240 shower pipe, 因為個裝修師傅度錯高度要買過另一款所以放, 裝過上牆試水無問題, 收口位有少許上牆膠, 裝左上去唔會睇到, 可以PM 我攞相 https://t.me/Willwwwwwwww

https://www.amazon.de/-/en/Crometta-E-240-shower-pipe/dp/B01M30ESR8/ref=sr_1_8?crid=1URFR75DTJ1D1&keywords=hansgrohe&qid=1681576914&rnid=1703609031&s=diy&sprefix=hansgrohe%2Caps%2C361&sr=1-8&th=1
佢要駁 32a 電, 你間屋係攞到幾多電? 單相定三相?
前者係厚機,後者係薄機,後新
有位一定有大買大
電唔成問題 有三相啊
有無4000-5000 電子鎖介紹?
唔洗好多功能 老人家用唔著
有冇router推薦
Linksys Velop Pro
第一版段嘢係邊個柒頭寫㗎
高質素咪即係高性價比囉
你每樣嘢買幾萬蚊實係Top
但係冇意思
有冇巴打用緊LG Aerotower 三合一?有冇咩評價分享下?
黎緊裝修,廚房 廁所要買水龍頭個啲潔具野
追完post 應該都會去德馬買
想問有咩要注意
座枱式洗碗碟機
西門子SK26E82208 定
bosch SKS68BB008 好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞