“真”高質電器傢俱討論(27)

1001 回覆
23 Like 6 Dislike
請問各位日制五門雪櫃

三菱MR-B46F vs 日立 RHWS480KH

大家會點樣揀?

大家容量差唔多,日立多一個真空箱
睇用法
Vege 46
Ice maker 46
Versa 46
Refrigerator no wrap 48/wrap same.
-7 Soft freezer 46
-1 vacuum comp 48
日立既完美版係東芝vege. 香港暫得650 濶. 我都等緊600 扔日立42
東芝嗰部新650?唔係日制,買得過?
係.
如果對比日立.
東芝有啲家電根本就係美的/小天鵝既貼牌轉個名落嚟香港賣,所以成日冇留意呢個牌子

Anyway多謝你推介,650我都啱我去望下先thx
東芝要睇,呢個南海出. 同日本貨一樣. 佢可以做到連疏果室有潤濕功能(雙冷凍),保鮮格所以不用真空去保濕. 效果是肯定. 是手工差過三菱. 我很老實. 到貨檢查門膠邊是否關封好. 壓缩機同樣是松下. 有銅管浸水冷卻. 我自己會check 機所以不大問題. 日立都係跟東芝. 潤濕冷流連自動門其實也跟是東芝. 日立不可抄東芝設計一樣.

我頂佢我部日立日本制內機散熱銅管有少凹. 樂聲中國都有.
我諗係豐澤買,之後到貨立即check, 有事可退換無乜大問題.
9999 個價ok.
我等出600 .
日立雙冷凍非frost recycle 多門最弱蔬果格. 所以有570 出現. 如果完全不用蔬果格,下面全用改冰格都ok. 就變成三星8899 雙冷凍似的.
想買窗口分體機,邊個牌子襟用?
另外普通窗口機,有邊啲好?
隔離冷氣台
不過未知改左全冰格夠不夠力
唔好用
啲水好彈
*
日立用左兩三年就唔會凍 通病嚟
無水浸銅管defrost 完制冷好傷

制係製的殘體
想問天花式浴室寶最薄係邊款
浴室抽氣扇各位用邊個brand?
我見都係000, kdk同pan
除左睇cfm同db仲有冇咩大家會睇
上國內東芝網見到部五門600,希望香港快有等到佢出
我等緊扔日立42emh
想問吓有冇巴絲用過Electrolux 部ECS9979k抽油煙機? 有sales話會好易壞叫我買返efc926sa

另外日立d洗衣機用唔用得過?想搵淨洗機又有淨蒸衣功能,睇過得惠而浦/日立/Electrolux 比較啱budget
巴打雪櫃都做埋
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞